Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
OHAL sürecinde üniversite değişikliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="eczak" data-source="post: 478194" data-attributes="member: 26036"><p>Hocam bu konuda yök personel ile de kendi üniversitemin personeli ile de görüştüm. Emniyetten görüş alınmış. Çalışırken yapılan güvenlik soruşturması, açıktan atamadan önce yapılan yerine geçemezmiş. Bu nedenle ilişiğinizi kesmeden güvenlik soruşturması başlatılamıyormuş. </p><p>Bu konuda epey uğraştım. Zaten 5.5 senedir aynı üniversitede çalışıyorum. Şimdi arş görden uzman kadrosuna geçiyorum sadece ama diğer üniversite muvafakat vermediği için istifa ederek yapıyorum bunu. İlişiğim kesilmeden güvenlik soruşturmasına başlamadılar. Devam et bir yandan yapalım veya sen kadroyu kazandın her şeyin tamam atayalım başlatalım demediler. Bende şimdi istifa etmiş ve güvenlik soruşturması sürecini beklemeye başlamış oldum. </p><p>Tabii benim yaşadığım süreç bu şekilde, maalesef bazı şeyler standart bir prosedür ile uygulanmıyor. Herkes kafasına esen şekilde yapabiliyor anladığım kadarıyla. Ama bu konuda arada işsiz sürem olmaması için çok uğraştığımı söyleyebilirim. Olmadı maalesef bir kaç ay sabredeceğim.</p><p></p><p>Bu arada uzman kadrosunu kazandığım tarihten çok sonra istifa ettim. arada muvafakat denedim çünkü ve kazanır kazanmaz güvenlik soruşturması evrağını vermiştim ona rağmen başlatmamışlardı. O zaman başlatsalar şimdiye bitmişti ama olmuyormuş. </p><p></p><p>Valla 1 senedir yaşadıklarımı yazsam kitap olur. </p><p>Özet olarak öğrendiğim şey şu oldu: Örneğin ortada yaşanan süreç ile ilgili bir durum var. Eğer bu durum sizin lehinize olabilecek iyi bir durumsa, maksimum uzatarak ve kötü hale getirilerek, zorlaştırılarak bu durum geçiliyor. Mümkünse bu iyi durum görmezden geliniyor es geçiliyor. Eğer bu durum sizin aleyhinize bir durumsa anında işlemeye başlıyor, herkes bu durumun imkansız olduğundan bahsediyor, daha kötü hale getiriliyor ve karşınıza bir kaç farklı açıdan tekrar tekrar geliyor.</p><p>Kimi zaman okyanusta yüzüyorsunuz, derede boğuluyorsunuz. Bürokrasi bir dağ gibi. 30-40 tane idari personele bağlı oluyor durumunuz herkes ayrı bir kafa. Aynı olay, kanun hukuk bir yana herkes kendine göre yorumluyor. Sorumluluk veya insiyatif desen kimse mümkün değil almıyor. </p><p>Gerçekten forumda yaşanılan tüm olayları, beklenen tüm süreçleri okumaya çalışıyorum. Bazılarına ağzım açık kalıyor. Herkesi anlıyorum Allah herkese sabır ve güç versin. Son birkaç aydır akademik faaliyetlerim bile azaldı. Zirve noktama yaklaşırken kar kış tipiye dönüştü ve tekrar biraz alçağa inerek kamp kurdum gibi hissediyorum.</p><p>İnşallah akademik camiadaki herkes bir gün mutlu huzurlu olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eczak, post: 478194, member: 26036"] Hocam bu konuda yök personel ile de kendi üniversitemin personeli ile de görüştüm. Emniyetten görüş alınmış. Çalışırken yapılan güvenlik soruşturması, açıktan atamadan önce yapılan yerine geçemezmiş. Bu nedenle ilişiğinizi kesmeden güvenlik soruşturması başlatılamıyormuş. Bu konuda epey uğraştım. Zaten 5.5 senedir aynı üniversitede çalışıyorum. Şimdi arş görden uzman kadrosuna geçiyorum sadece ama diğer üniversite muvafakat vermediği için istifa ederek yapıyorum bunu. İlişiğim kesilmeden güvenlik soruşturmasına başlamadılar. Devam et bir yandan yapalım veya sen kadroyu kazandın her şeyin tamam atayalım başlatalım demediler. Bende şimdi istifa etmiş ve güvenlik soruşturması sürecini beklemeye başlamış oldum. Tabii benim yaşadığım süreç bu şekilde, maalesef bazı şeyler standart bir prosedür ile uygulanmıyor. Herkes kafasına esen şekilde yapabiliyor anladığım kadarıyla. Ama bu konuda arada işsiz sürem olmaması için çok uğraştığımı söyleyebilirim. Olmadı maalesef bir kaç ay sabredeceğim. Bu arada uzman kadrosunu kazandığım tarihten çok sonra istifa ettim. arada muvafakat denedim çünkü ve kazanır kazanmaz güvenlik soruşturması evrağını vermiştim ona rağmen başlatmamışlardı. O zaman başlatsalar şimdiye bitmişti ama olmuyormuş. Valla 1 senedir yaşadıklarımı yazsam kitap olur. Özet olarak öğrendiğim şey şu oldu: Örneğin ortada yaşanan süreç ile ilgili bir durum var. Eğer bu durum sizin lehinize olabilecek iyi bir durumsa, maksimum uzatarak ve kötü hale getirilerek, zorlaştırılarak bu durum geçiliyor. Mümkünse bu iyi durum görmezden geliniyor es geçiliyor. Eğer bu durum sizin aleyhinize bir durumsa anında işlemeye başlıyor, herkes bu durumun imkansız olduğundan bahsediyor, daha kötü hale getiriliyor ve karşınıza bir kaç farklı açıdan tekrar tekrar geliyor. Kimi zaman okyanusta yüzüyorsunuz, derede boğuluyorsunuz. Bürokrasi bir dağ gibi. 30-40 tane idari personele bağlı oluyor durumunuz herkes ayrı bir kafa. Aynı olay, kanun hukuk bir yana herkes kendine göre yorumluyor. Sorumluluk veya insiyatif desen kimse mümkün değil almıyor. Gerçekten forumda yaşanılan tüm olayları, beklenen tüm süreçleri okumaya çalışıyorum. Bazılarına ağzım açık kalıyor. Herkesi anlıyorum Allah herkese sabır ve güç versin. Son birkaç aydır akademik faaliyetlerim bile azaldı. Zirve noktama yaklaşırken kar kış tipiye dönüştü ve tekrar biraz alçağa inerek kamp kurdum gibi hissediyorum. İnşallah akademik camiadaki herkes bir gün mutlu huzurlu olur. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
OHAL sürecinde üniversite değişikliği