Özel Üniversitede Kazandığım Kadroya Üniversitenin Beni Atamaması

eflatun19

Öğrenci
Merhaba,

İstanbulda özel bir üniversitede Öğretim Görevlisi kadrosunu asil olarak 2019 yılı ocak ayında kazandım. Ocak ayından beri defalarca aramama rağmen yok dosyanız hazırlanıyor, yok rektör beyin imzasını bekliyor vb. çeşitli bahanelerle oyalayıp durdular. Fakat 2019 Temmuz da neden hala göreve çağırılmadığımı mail üzerinden sorduğumda bölümün açılışına yök tarafından izin verilmediğini, dolayısıyla işe giriş işlemlerimin yapılmayacağını üniversitenin personel daire başkanından mail ile öğrendim.

Üniversite ocak ayında beni çağırmamış, sözleşme imzalatıp ücretsiz izine ayırmamıştır. Ocak ayından beri beni resmi ve gayriresmi hiçbir yolla bilgilendirmemiştir.

Sorum şu: Kazanılmış hakkım olan bu kadro için ne yapabilirim? Bölüm olmadığı için atama beklemiyorum. Fakat ocak ayından temmuz ayına kadar geçen süreç için hukuki yollarla (mahkeme ile) üniversiteden maddi manevi tazminat talep edebilir miyim? Sonuçta ben kadroyu kazanmış bulunmaktayım. Bölümü açtıraramamak üniversitenin sorumluluğundadır. Bölümü açtırmayı beceremediler diye burada ben mağduriyet yaşamak istemiyorum.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar..
 
Üst