ÖYP Yüksek Lisans Ders Saydırma Hk.

r10aldinho

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Bir üniversiteye son Öyp ile atandım. Atanmadan önce aynı üniversitede ve aynı anabilim dalında devam eden yüksek lisansım vardı ve tez dönemindeydim ancak yüksek lisansa başlangıç yılından itibaren 3 yılı tamamladığım için bu programdan kaydımı sildirip aynı anabilim dalında yeniden yüksek lisansa başladım. Ders saydırmak için dilekçe verdim ancak aynı üniversiteden aynı enstitüten aldığım derslerin tamamını sayılmayacağı söyleniyor. Kaydımı sildirdiğim için sadece %50'sini sayacaklarını söylüyorlar.

Bunun doğru olmadığını düşünüyorum, böyle bir yönetmelik var mıdır? Aldığım ve başarılı olduğum derslerin tamamının saydırılması için ne yapmam gerekiyor? Yardım ederseniz sevinirim.

İyi günler.

edit:
üniversitemin yönetmeliğindeki ilgili maddeye göre özel öğrencilerin veya başka üniversiteden geçiş yapan(yatay geçiş) öğrenciler için %50 ders saydırma imkanı var. Ancak benim durumum bundan farklı çünkü ben yine bu üniversiteden aldım derslerimi, özel öğrenci veya yatay geçişli değilim.


Ders Saydırma
Madde 18 - (1) Lisansüstü programlara kabul edilen özel öğrenciler veya başka bir yükseköğretim kurumunda lisansüstü öğrenci statüsünde ders almış öğrenciler, kabul edildikleri lisansüstü programda alması zorunlu olan kredinin %50’sini geçmemek şartıyla başarılı oldukları dersleri; danışmanın isteği, EABD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile saydırabilirler.
 
Son düzenleme:
Üst