Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
öyp ve norm kadro
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="eskilerden biri" data-source="post: 498887" data-attributes="member: 98014"><p>Gözden kaçan bir durum değil, özellikle büyük ve kadrosu dolu olan üniversitedekilerin bildiği bir durum bu. Fakat siz ısrarla ÖYP zorunlu hizmet mağduriyeti üzerinden düşündüğünüz için şimdi yazıyorsunuz. Zorunlu hizmetinizin olmadığını varsaydığınızda, geçebileceğiniz üniversiteler örneğini verdiğiniz türden üniversiteler olabileceğine göre, norm kadro dolayısıyla dr.öğretim üyesi olarak geçmeniz zor olacaktır. Öte yandan, yine dediğiniz gibi, norm kadro nedeniyle kendi üniversitelerinde bir üst kadroya geçemeyenler zorunlu olarak yer değiştirmek isteyebilecektir. Bu durumda örneğini verdiğiniz 3-4 dr. öğretim üyesi bulunan üniversiteye doçent ya da profesör olarak başka bir üniversiteden öğretim üyesi gelecek olursa, bölümün kendi elemanlarının yükselme şansı kalmaz. Ki şimdiden büyüklerde doçent ve profesör kadrosuna atanamayacak durumda olanlardan arayış içine giren örnekler var. Norm kadro dolayısıyla 3. veya 4. bir dr. öğretim üyesi kadrosu açamaz üniversite yönetimi ama, boş olan doçent ve profesör kadrosunu eline hazır gelen kişiye anında açabilir. </p><p>Benim şahsi görüşüm bu yönetmelik sonunda kalkacaktır ancak uygulandığı birkaç yıl içinde bile mağduriyetler yaratacaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eskilerden biri, post: 498887, member: 98014"] Gözden kaçan bir durum değil, özellikle büyük ve kadrosu dolu olan üniversitedekilerin bildiği bir durum bu. Fakat siz ısrarla ÖYP zorunlu hizmet mağduriyeti üzerinden düşündüğünüz için şimdi yazıyorsunuz. Zorunlu hizmetinizin olmadığını varsaydığınızda, geçebileceğiniz üniversiteler örneğini verdiğiniz türden üniversiteler olabileceğine göre, norm kadro dolayısıyla dr.öğretim üyesi olarak geçmeniz zor olacaktır. Öte yandan, yine dediğiniz gibi, norm kadro nedeniyle kendi üniversitelerinde bir üst kadroya geçemeyenler zorunlu olarak yer değiştirmek isteyebilecektir. Bu durumda örneğini verdiğiniz 3-4 dr. öğretim üyesi bulunan üniversiteye doçent ya da profesör olarak başka bir üniversiteden öğretim üyesi gelecek olursa, bölümün kendi elemanlarının yükselme şansı kalmaz. Ki şimdiden büyüklerde doçent ve profesör kadrosuna atanamayacak durumda olanlardan arayış içine giren örnekler var. Norm kadro dolayısıyla 3. veya 4. bir dr. öğretim üyesi kadrosu açamaz üniversite yönetimi ama, boş olan doçent ve profesör kadrosunu eline hazır gelen kişiye anında açabilir. Benim şahsi görüşüm bu yönetmelik sonunda kalkacaktır ancak uygulandığı birkaç yıl içinde bile mağduriyetler yaratacaktır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
öyp ve norm kadro