ÖYP Puanı ve ALES'i Yükseltmek

  • Konbuyu başlatan ch.accepted
  • Başlangıç tarihi
C

ch.accepted

Guest
Arkadaşlar merhaba, ben de forumda yeniyim ve bugün forumu karıştırırken geçmiş yılların ÖYP yerleştirme puanlarına baktım. Net bir sonuç elde edemedim. Açıkça sormayı doğru buldum. Lisans endüstri mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. 2013 haziranda mezun olacağım. Ortalamam şu anda 3,86/4.00 mezun olunca da en azından 3,80 üzerinde olur extrem bir sorun olmazsa. ALES e 2012 ilkbaharda girdim ilgili alanda puanım 88 küsür. Dil puanım 71. Arkadaşlar ne dersiniz yeter mi yoksa kendimi harap bitap edip ALES e asılıp ALES 2013 ilkbahar sınavına girip ALES puanımı yükselteyim mi en azından 90 üzerine. Çünkü görüyorum atananların ALES i genellikle 90 üzerinde.

NOT: Dili yükseltme şansım yok onunla hiç uğraşamam.
NOT2: ilk seferde atanmak istiyorum o yüzden garantiye almaya çalışıyorum.
 
M

Merve

Guest
Puanlara baktıysanız bölümünüz hakkında az çok fikir sahibi olmuşsunuzdur. Alesin oranı %60 oldu, 90+ olsa daha iyi olur. Tekrar girmekte fayda var diye düşünüyorum.
 
C

ch.accepted

Guest
puanlara baktım 85 öyp ile atanan da var benim bölümümde ama garantiye almak için yine de 90 öyp puanı şart gibi duruyor ve ben de şansa bırakmak istemiyorum. bu yüzden 93 ales puanı almam gerekiyor hesapladığıma göre. yani muhtemelen dediğiniz gibi tekrar gireceğim. teşekkür ederim cevabınız için.

- - - Güncellendi - - -

. puanlara baktım 85 öyp ile atanan da var benim bölümümde ama garantiye almak için yine de 90 öyp puanı şart gibi duruyor ve ben de şansa bırakmak istemiyorum. bu yüzden 93 ales puanı almam gerekiyor hesapladığıma göre. yani muhtemelen dediğiniz gibi tekrar gireceğim. teşekkür ederim cevabınız için.
 

nk_0910

Öğrenci
bence mezun olana kadar girebileceğiniz tüm sınavlara girin , sınava gırmekle bır kaybınız olmaz ama kazancınız olabilir ...
 
C

ch.accepted

Guest
haklısınız size katılıyorum ama malumunuz bir yandan da bölüm dersleri ve projelerle uğraşmam gerekiyor yani sınava çalışmak için pek de fazla zamanım yok maalesef. ikincisi de istanbulda bir sınava girmek gerçekten çok büyük bir stres benim için. yani sınav yerinin bulunması sınav günü trafiği sınav salonu çevresindeki gürültü vs vs... ama tüm bunlara katlanıp bir kere daha alese gireceğim sanırım.
 
Üst