ÖYP ile Doktora Yaptığın Üniversiteyi Değiştirmek

apoclyptica

Öğrenci
hocam merhaba,

Ben şuanda öyp kapsamında doktoraya odtüde başladım ve ders aşamasını tamamladım bu dönem. öypdeki yurtdışı doktora bursu imkanını şimdi öğrendim. Çalışmak istediğim tez konusunda Türkiyede uzman olmaması sebebiyle aslında doktorayı yurtdışında tamamlamak isterdim. Orada bir hoca ile kontak kurmuş durumdayım. ÖYP kapsamında kadromun bulunduğu üniversite ile de çalışmalarım sebebiyle dialoğum iyi denilebilecek düzeyde ve bağlı bulunduğum üniversitenin bu konuda bir zorluk çıkaracağını sanmıyorum. Sizce YÖK'ün bu konudaki tavrı nasıl olur. Buradaki doktora eğitimi bırakıp yurtdışında devam etmeme izin verirler mi? Teşekkür ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mr December

Baş Editör
Nazmi hocam merhaba,

Ben şuanda öyp kapsamında doktoraya odtüde başladım ve ders aşamasını tamamladım bu dönem. öypdeki yurtdışı doktora bursu imkanını şimdi öğrendim. Çalışmak istediğim tez konusunda Türkiyede uzman olmaması sebebiyle aslında doktorayı yurtdışında tamamlamak isterdim. Orada bir hoca ile kontak kurmuş durumdayım. ÖYP kapsamında kadromun bulunduğu üniversite ile de çalışmalarım sebebiyle dialoğum iyi denilebilecek düzeyde ve bağlı bulunduğum üniversitenin bu konuda bir zorluk çıkaracağını sanmıyorum. Sizce YÖK'ün bu konudaki tavrı nasıl olur. Buradaki doktora eğitimi bırakıp yurtdışında devam etmeme izin verirler mi? Teşekkür ediyorum.

Vermezler maalesef. 35. madde görevlendirmeniz yapılmış.

apoclyptica

Öğrenci
Teşekkürler december, evet 35 ile görevlendirmem yapıldı ancak o dönem böyle bir uygulama yoktu ve dolayısıyla biz bu hakkı kullanamayarak bir nevi mağdur oluyoruz yeni öyplilere göre ama yapacak bişey yok sağlık olsun. Görevlendirmem olalı 1 yıl oldu bu ay sizce 35. madde iptaline başvurup gerekirse aradaki ücreti (1 yıllık görevlendirme) ödeyip baştan başvuramaz mıyım? Kadromun bulunduğu üniversitenin bana zorluk çıkaracağını sanmıyorum. Olay YÖK'ün kararına bağlı bu durumda. YÖK'ün sürekli yeni kararlar eklemesi eskiler adına hep mağduriyet yaratıyor.

- - - Güncellendi - - -

sidneh,

evet doktorada 1 yıl yurtdışı imkanı var ve onu kullanabiliyoruz. Ben ise tamamen doktorayı yurtdışnda yapmayı kastetmiştim.

sidneh

Profesör
Doktorayı dışarıda yapma hakkınız da var, ders aşamasını tamamladığınız için ben tez demiştim. Ama halihazırda bitmek üzere olan doktoranızı baştan dışarda yaptırmazlar.

TouchWood

Öğrenci
arkadaşlar benim de şöyle bir sorum var. doktora yapıyorum ve öyp ile yerleştirildim. atamam gerçekleştikten sonra örneğin önümüzdeki yıl ingiltere'de kendi imkanlarımla ya da burslu olarak uzmanlaşmak istediğim alanda bir master programı ayarlarsam izin alabilir miyim? görevlendirme değil de izinden bahsediyorum. ücretsiz izin de olabilir bu. ingiltere'de master programları 1 yıl olduğu için sadece 1 yıl izin almam gerekecek.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır alamazsınız, şu olabilir. Doktora tez zamanı araştırma izniniz olacak 1 yıl ona denk getirip yapabilirsiniz kimse de karışmaz.

TouchWood

Öğrenci
denk getirmek biraz zor olacak. yeterliliği vermiş olmak gerekiyordu sanırım. başka yol olmadığına göre öyle yapacağız bu durumda. teşekkürler cevap için.

qzmsmsk

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Ben de öyp'liyim ve size bir sorum. Doktora'yı Almanya'da yapmak istiyorum, kadromun olduğu üniversitedeyim yani görevlendirmem yok. Ancak Yök'ün kabul ettiği okullar dışında bir okuldan kabul alırsam, bunu Yök'e nasıl kabul ettiricem? Böyle birşey yapanınız var mı?

Bir de eğitim dili ingilizce olan eğitimler için İelts vs.istiyor Yök, ÜDS felan geçerli değil mi bu durumda? Yardımcı olabilirseniz, çok sevinirim :)

galiyev

Öğrenci
Merhabalar, nolursunuz bana şu konuda yardımcı olun lütfen...

Ben 35. Madde ile Doktorami yapmak uzere gorevlendirildigim universitede derslerimi tamamlayarak kadromun bulundugu universiteye YÖK'un olumlu karari ve univeristein istegi uzerine geri döndum. Yalniz su anda doktorami yaptigim universiteyi degistirmek istiyorum. Universiteme dondugum 35. Madde iptalim gerceklestigi icin YÖK'un sisteminden tercih yaparak yeniden bir doktora programina yerlesebilir miyim acaba?

Bu konu benim icin hayati önem arz ediyor cevap verirseniz cok sevinirim.

Sevgiler...

Gamze

Administrator
Merhabalar, nolursunuz bana şu konuda yardımcı olun lütfen...

Ben 35. Madde ile Doktorami yapmak uzere gorevlendirildigim universitede derslerimi tamamlayarak kadromun bulundugu universiteye YÖK'un olumlu karari ve univeristein istegi uzerine geri döndum. Yalniz su anda doktorami yaptigim universiteyi degistirmek istiyorum. Universiteme dondugum 35. Madde iptalim gerceklestigi icin YÖK'un sisteminden tercih yaparak yeniden bir doktora programina yerlesebilir miyim acaba?

Bu konu benim icin hayati önem arz ediyor cevap verirseniz cok sevinirim.

Sevgiler...

ÖYP ile başladığınız eğitimi yarıda bırakamıyorsunuz. Yeniden doktora yapmak isteseniz de fark etmez, şu anki doktorayı yarıda bırakamazsınız.

Çok önemli bir problem varsa YÖK'e bildirirsiniz onlar kurula alır, kuruldan geçerse o zaman yeni bir doktoraya başlayabilirsiniz. Umudunuzu kırmak istemem ama YÖK bu değişikliklere sıcak bakmadığı için çok nadir onaylıyor.

galiyev

Öğrenci
ÖYP ile başladığınız eğitimi yarıda bırakamıyorsunuz. Yeniden doktora yapmak isteseniz de fark etmez, şu anki doktorayı yarıda bırakamazsınız.

Çok önemli bir problem varsa YÖK'e bildirirsiniz onlar kurula alır, kuruldan geçerse o zaman yeni bir doktoraya başlayabilirsiniz. Umudunuzu kırmak istemem ama YÖK bu değişikliklere sıcak bakmadığı için çok nadir onaylıyor.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizden bir ricam daha olacak. Bu son olarak çıkan ÖYP'lilerin yurtdışında burs bulmaları halinde ücretsiz olarak görevlendirilmeleri konusundaki YÖK'ün kararından sonra doktoramızı -yurtdışından burs bulmak kaydıyla- tamamlamamız mümkün mü? O zaman şu anda yaptığım doktora yaptığım üniversiteyi bırakabilme şansım olur mu?

Yurtdışında bir üniversiteden doktora için inşallah kabul alma şansım var. Eğer YÖK bu konuda sorun çıkarmıyorsa, o pozisyonu almak için daha çok emek harcama niyetindeyim

Danışmanım beni açık açık uyardı "Sen ne kadar iyi olursan ol yeterliliği geçebileceğini mi düşünüyorsun?" diye... Maruz kaldığım mobbing'i hayal bile edemezsiniz. Okulun kapısından girdiğimde bile yüreğim sıkışıyor... Ne olur yardım edin bana son had deyim çok çaresiz kaldım... Nolursunuz yardım edin bana...

Gamze

Administrator
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizden bir ricam daha olacak. Bu son olarak çıkan ÖYP'lilerin yurtdışında burs bulmaları halinde ücretsiz olarak görevlendirilmeleri konusundaki YÖK'ün kararından sonra doktoramızı -yurtdışından burs bulmak kaydıyla- tamamlamamız mümkün mü? O zaman şu anda yaptığım doktora yaptığım üniversiteyi bırakabilme şansım olur mu?

Yurtdışında bir üniversiteden doktora için inşallah kabul alma şansım var. Eğer YÖK bu konuda sorun çıkarmıyorsa, o pozisyonu almak için daha çok emek harcama niyetindeyim

Danışmanım beni açık açık uyardı "Sen ne kadar iyi olursan ol yeterliliği geçebileceğini mi düşünüyorsun?" diye... Maruz kaldığım mobbing'i hayal bile edemezsiniz. Okulun kapısından girdiğimde bile yüreğim sıkışıyor... Ne olur yardım edin bana son had deyim çok çaresiz kaldım... Nolursunuz yardım edin bana...

Hocam maalesef doktoraya başladığınız için yurt dışı doktora imkanınız da yok. Yukarıda dediğim gibi yarıda bırakamıyorsunuz başladığınız için. Size bir çıkar yol sunabilmeyi çok isterdim.

Mobbing durumlarında dava açan kişiler oldu. Ancak davaların sonuçları hakkında bilgim yok. İsterseniz sizi hukuki konuda destek verebilecek bir avukata (sitenin avukatına) yönlendirebilirim.

galiyev

Öğrenci
Hocam maalesef doktoraya başladığınız için yurt dışı doktora imkanınız da yok. Yukarıda dediğim gibi yarıda bırakamıyorsunuz başladığınız için. Size bir çıkar yol sunabilmeyi çok isterdim.

Mobbing durumlarında dava açan kişiler oldu. Ancak davaların sonuçları hakkında bilgim yok. İsterseniz sizi hukuki konuda destek verebilecek bir avukata (sitenin avukatına) yönlendirebilirim.

Ben su an kadromun bulundugu universiteye dondum. 35 Madde ile gorevlendirmem iptal oldu. O bahsi gecen okulda sadece ögrenciligim kaldi... Ama diyorsunuz ki care yok dogru mu anladim? :((

Böyle bir durumda bana yardimci olabilecek bir avukat önerebilirseniz cok mutlu olurum, tesekkur ederim

Üzücü durum. Yorum yapmaya çalıştım ancak anlamsız geldi. ÖYP usul ve esaslar doktoraya yeniden başlamaya izin vermiyor ama yatay geçiş yapılabiliyor mu?

Gamze

Administrator
Ben su an kadromun bulundugu universiteye dondum. 35 Madde ile gorevlendirmem iptal oldu. O bahsi gecen okulda sadece ögrenciligim kaldi... Ama diyorsunuz ki care yok dogru mu anladim? :((

Böyle bir durumda bana yardimci olabilecek bir avukat önerebilirseniz cok mutlu olurum, tesekkur ederim

YÖK'e okul değiştirmek için başvurabilirsiniz ama daha önce de dediğim gibi YÖK çok nadir okul değişimine izin veriyor. Belki mobbing kanıtlanırsa okul değiştirebilirsiniz.

Avukat bilgileri aşağıda. akademikpersonel.org dan yönlendirdiler derseniz yardımcı olur. Umarım sorununuzu kısa sürede çözebilirsiniz.
avukat.jpg

Son düzenleme: