isletmeci34
Öğrenci
hocalarım merhaba 2011de yükseokuldan dikey geçiş yaparak lisans programını kazandım ve 2013te mezun oldum. Mezun olduğumda transkriptimdeki ortalama 2,94idi. Yüksekokulda alıp lisans programında muaf oldugum dersler ortalamaya dahil edilmeden M(MUAF) yazıyordu. Fakat benim yüksekokul not ortalamam:3,62ydi. geçen ay yüksek lisans programına başvuru yapacakken memur bana lisans transkriptimde not dönüşümü yapılmadığını bu yüzden önlisans ve lisans puanımın ortalamasını alınacağını söyledi ve ortalamasını alarak (3,62+2,94)/2=3,28 olarak kaydetti ve yüksek lisansı kazandım. Şimdi çeşitli ünilerin araştırma görevlisi cari alımlarına başvuru yapacam fakat transkript konusunda herhangi bir sorun çıkar mı yine çift transkritp yollayıp 3,28 olarak kabul edilir mi veya öyp başvurularında yine diploma notumu hesaplarken 2 notun ortalamasını alarak mı 100lük sistemdeki karşılıgını yazmalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim kolay gelsın hocalarım
- - - Güncellendi - - -
Lisans eğitimimi tamamladığım üniyi arayıp sorunu söylediğimde bana: " Sen almışsın diplomanı artık böyle not işlenmesi gibi bir durum olamaz sen önlisans transkriptinle birlikte başvurularını yaparsın demişti." ama emin olamıyo insan, malum klasik öğrenci işleri memuruna güven olmaz
- - - Güncellendi - - -
Lisans eğitimimi tamamladığım üniyi arayıp sorunu söylediğimde bana: " Sen almışsın diplomanı artık böyle not işlenmesi gibi bir durum olamaz sen önlisans transkriptinle birlikte başvurularını yaparsın demişti." ama emin olamıyo insan, malum klasik öğrenci işleri memuruna güven olmaz