Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Öncelikli alanlardaki araştırma görevlisi kadrolarına atananların lisansüstü eğitim usul ve esasları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="finduilas" data-source="post: 466644" data-attributes="member: 88281"><p>"Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlar ile doktora ve sanatta yeterlik eğitimlerinin ders aşamasında olanların Yükseköğretim Yürütme Kurulunca belirlenen üniversitelerin belirlenen programlarında doktora ve sanatta yeterlik eğitimlerini yapması şarttır. Yükseköğretim Yürütme Kurulunca belirlenen doktora ve sanatta yeterlik programı kontenjanlarına yerleştirmeye ilişkin usul ve esaslar yerleştirme dönemlerinde ilan edilir. Yükseköğretim Yürütme Kurulunun belirlediği üniversitelerin dışındaki üniversitelerde, belirlenen doktora ve sanatta yeterlik programlarında eğitimlerinin ders aşamasında olanların, önceki eğitimlerinin geçiş yaptıkları doktora ve sanatta yeterlik programında değerlendirilmesi hususunda ilgili enstitü yönetim kurulları yetkilidir. En geç iki yerleştirme dönemi sonunda Yükseköğretim Yürütme Kurulunun belirlediği doktora ve sanatta yeterlik programlarına yerleştirmeye hak kazanamayanların araştırma görevlisi kadrolarıyla ilişikleri kesilir."</p><p></p><p>Yani tercih yapmak zorundasiniz. Derslerinizin sayilip sayilmayacagina dair karari da yerlestiginiz enstitu verebilir ancak. Ornegin ITU'nun sadece 3 ders saydigini duymustum, enstitu ile gorusmeniz gerek bu yuzden. </p><p></p><p>2 donem icinde teze gecerseniz oldugunuz yerde devam edebilirsiniz ancak suna dikkat edin, YOK'un bahsettigi '2 donem", "2 tercih tarihi" oluyor. Yani diyelim ki agustosta tercihler acildi, tercih yapmadiniz. Subatta tekrar acildi, yine tercih yapmadiniz. Bu subatta yerlesenlerin kayit tarihleri bittiginde siz hala tez doneminde olmazsaniz, yani YOK'e "su okulda tez donemindedir." diye bildirilmezseniz ilisiginiz kesilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="finduilas, post: 466644, member: 88281"] "Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlar ile doktora ve sanatta yeterlik eğitimlerinin ders aşamasında olanların Yükseköğretim Yürütme Kurulunca belirlenen üniversitelerin belirlenen programlarında doktora ve sanatta yeterlik eğitimlerini yapması şarttır. Yükseköğretim Yürütme Kurulunca belirlenen doktora ve sanatta yeterlik programı kontenjanlarına yerleştirmeye ilişkin usul ve esaslar yerleştirme dönemlerinde ilan edilir. Yükseköğretim Yürütme Kurulunun belirlediği üniversitelerin dışındaki üniversitelerde, belirlenen doktora ve sanatta yeterlik programlarında eğitimlerinin ders aşamasında olanların, önceki eğitimlerinin geçiş yaptıkları doktora ve sanatta yeterlik programında değerlendirilmesi hususunda ilgili enstitü yönetim kurulları yetkilidir. En geç iki yerleştirme dönemi sonunda Yükseköğretim Yürütme Kurulunun belirlediği doktora ve sanatta yeterlik programlarına yerleştirmeye hak kazanamayanların araştırma görevlisi kadrolarıyla ilişikleri kesilir." Yani tercih yapmak zorundasiniz. Derslerinizin sayilip sayilmayacagina dair karari da yerlestiginiz enstitu verebilir ancak. Ornegin ITU'nun sadece 3 ders saydigini duymustum, enstitu ile gorusmeniz gerek bu yuzden. 2 donem icinde teze gecerseniz oldugunuz yerde devam edebilirsiniz ancak suna dikkat edin, YOK'un bahsettigi '2 donem", "2 tercih tarihi" oluyor. Yani diyelim ki agustosta tercihler acildi, tercih yapmadiniz. Subatta tekrar acildi, yine tercih yapmadiniz. Bu subatta yerlesenlerin kayit tarihleri bittiginde siz hala tez doneminde olmazsaniz, yani YOK'e "su okulda tez donemindedir." diye bildirilmezseniz ilisiginiz kesilir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Öncelikli alanlardaki araştırma görevlisi kadrolarına atananların lisansüstü eğitim usul ve esasları