Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Ön Eleme ve Yazılı Sınav hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Archyy" data-source="post: 455711" data-attributes="member: 94717"><p>Not ortalamasının ön değerlendirmeye katılmaması noktasında arkadaşlara katılıyorum. Ön değerlendirme herkesin ortak olarak değerlendirilmesi sonucu oluşur. Burada kimse not ortalamasının ön değerlendirmeye katılmasının mantıklı olduğunu savunamaz. Siz çok iyi bir üniversiteden mezun olmuş olabilirsiniz ama herkes o durumda değil malesef. Her üniversitenin not verme sistemi de aynı değil. Benim de önerim mezun olunan ortalamanın universitenin o dönem mezun olan öğrencilerin ortalamaları ile birlikte bir çan yapılarak değerlendirilmesidir. O zaman kim gerçekten iyi kim kötü ortaya çıkacaktık. Çünkü aynı bölümde bir üniversitede 3 ortalama ile 1. Olunurken başka bir üniversitede bırakın dereceyi ilk 10a ilk 20 ye giremezsiniz. Velhasıl kelam not ortalaması hesaba katılacaksa bile böyle bir çan oluşturularak hesaba katılmalıdır. Diğer türlü ön değerlendirmeye katılması mantıklı değildir. Ales eleştirilebilir haklısınız ama sınav sistemi böyledir. İyi biyoloji çözen iyi doktor olmadığı gibi iyi ales çözen de iyi akademisyen olacak manasına gelmemektedir. Ama ne olursa olsun ales zorluğu ortada olan bir değerlendirme kriteridir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Archyy, post: 455711, member: 94717"] Not ortalamasının ön değerlendirmeye katılmaması noktasında arkadaşlara katılıyorum. Ön değerlendirme herkesin ortak olarak değerlendirilmesi sonucu oluşur. Burada kimse not ortalamasının ön değerlendirmeye katılmasının mantıklı olduğunu savunamaz. Siz çok iyi bir üniversiteden mezun olmuş olabilirsiniz ama herkes o durumda değil malesef. Her üniversitenin not verme sistemi de aynı değil. Benim de önerim mezun olunan ortalamanın universitenin o dönem mezun olan öğrencilerin ortalamaları ile birlikte bir çan yapılarak değerlendirilmesidir. O zaman kim gerçekten iyi kim kötü ortaya çıkacaktık. Çünkü aynı bölümde bir üniversitede 3 ortalama ile 1. Olunurken başka bir üniversitede bırakın dereceyi ilk 10a ilk 20 ye giremezsiniz. Velhasıl kelam not ortalaması hesaba katılacaksa bile böyle bir çan oluşturularak hesaba katılmalıdır. Diğer türlü ön değerlendirmeye katılması mantıklı değildir. Ales eleştirilebilir haklısınız ama sınav sistemi böyledir. İyi biyoloji çözen iyi doktor olmadığı gibi iyi ales çözen de iyi akademisyen olacak manasına gelmemektedir. Ama ne olursa olsun ales zorluğu ortada olan bir değerlendirme kriteridir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Ön Eleme ve Yazılı Sınav hakkında