Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Ön Eleme ve Yazılı Sınav hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Surveillance" data-source="post: 455615" data-attributes="member: 94841"><p>Hocam o mantıkla bakarsak ön değerlendirmede değil diğer değerlendirmede de not ortalaması olmasın o zaman. Böyle bir şey düşünülebilir mi? Okullar arasında farklılıklar varsa, o zaman okullarda hiç bir öğrenciye hiç bir not verilmesin madem. O zaman neye göre değerlendirme yapacak bu okullar? Eğer not ortalaması da hesaba katılsın demek haksızlıksa, genel değerlendirme de katılmaması gerektiği sonucuna ulaşırsınız. Siz bu şekilde gerek ÖYP, gerek Yüksek Lisans ve Doktora'ya kabul alanları yani kısacası not ortalamasının bir kriter olarak ele alındığı tüm süreçlerde insanların kazandıkları hakları haksız olarak değerlendirmiş oluyorsunuz. Okullar arasındaki farklılıkların üstesinden, not ortalamasına çok fazla yüzdesel değer vermeyerek ve okullarından düşük notlarla mezun olan insanlara da kazanma şansı tanıyarak gelebilirsiniz. Zira burada ben tamamen not ortalamasına göre alım yapılsın veya not ortalamasının etkisi çok çok yüksek olsun demiyorum.</p><p></p><p>Merkezi sınav elbette yapılmalıdır lakin Sözelciyi Sayısal, Sayısalcıyı da Sözel çözmeye zorlayan, akademisyen olacak insanlara ördeğin dişlerini hesaplattıran bir sınavın gerek içeriği, gerekse ağırlığının %60 olması ne kadar mantıklıdır?</p><p></p><p>Defalarca belirttim, sadece merkezi sınavları ön değerlendirmeye katmak, açıkça merkezi sınavı yüksek olanları kayıran bir yöntemdir. Bunun yerine not ortalaması da katılsın; böylece hem bütün kriterler işin içine katılarak daha adil bir değerlendirme yapılır; hem de hiç bir taraf kayırılmamış olur; ve hiç kimsenin de hiç bir kulvarda emekleri boşa gitmemiş olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Surveillance, post: 455615, member: 94841"] Hocam o mantıkla bakarsak ön değerlendirmede değil diğer değerlendirmede de not ortalaması olmasın o zaman. Böyle bir şey düşünülebilir mi? Okullar arasında farklılıklar varsa, o zaman okullarda hiç bir öğrenciye hiç bir not verilmesin madem. O zaman neye göre değerlendirme yapacak bu okullar? Eğer not ortalaması da hesaba katılsın demek haksızlıksa, genel değerlendirme de katılmaması gerektiği sonucuna ulaşırsınız. Siz bu şekilde gerek ÖYP, gerek Yüksek Lisans ve Doktora'ya kabul alanları yani kısacası not ortalamasının bir kriter olarak ele alındığı tüm süreçlerde insanların kazandıkları hakları haksız olarak değerlendirmiş oluyorsunuz. Okullar arasındaki farklılıkların üstesinden, not ortalamasına çok fazla yüzdesel değer vermeyerek ve okullarından düşük notlarla mezun olan insanlara da kazanma şansı tanıyarak gelebilirsiniz. Zira burada ben tamamen not ortalamasına göre alım yapılsın veya not ortalamasının etkisi çok çok yüksek olsun demiyorum. Merkezi sınav elbette yapılmalıdır lakin Sözelciyi Sayısal, Sayısalcıyı da Sözel çözmeye zorlayan, akademisyen olacak insanlara ördeğin dişlerini hesaplattıran bir sınavın gerek içeriği, gerekse ağırlığının %60 olması ne kadar mantıklıdır? Defalarca belirttim, sadece merkezi sınavları ön değerlendirmeye katmak, açıkça merkezi sınavı yüksek olanları kayıran bir yöntemdir. Bunun yerine not ortalaması da katılsın; böylece hem bütün kriterler işin içine katılarak daha adil bir değerlendirme yapılır; hem de hiç bir taraf kayırılmamış olur; ve hiç kimsenin de hiç bir kulvarda emekleri boşa gitmemiş olur. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Ön Eleme ve Yazılı Sınav hakkında