Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Ön Eleme ve Yazılı Sınav hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Surveillance" data-source="post: 455612" data-attributes="member: 94841"><p>Önce ALES'in ''kalması gerektiği''ni söyleyip, sonra ''Ben ALES'i savunmadım'' demek, açık ve net bir çelişkidir. Siz ALES'in içeriğini tasvip ediyor musunuz etmiyor musunuz veya söylediklerinizi ALES'in içeriğine dayanarak mı söylediniz orasını bilmemem. Sonuç itibariyle özet olarak ALES'in devamı ve ön değerlendirmede not ortalamasının katılmaması gerektiğini, dolayısıyla da şuan ki sistemi savunduğunuz ortada. Merak etmeyin ne dediğinizi anlayamayacak kadar bunak değilim. Ancak söylemleriniz gayet ortadayken kelime oyunu yapmaya çalışıyorsunuz farkındayım.</p><p></p><p>İkincisi, ben neyi genele yaymaya çalıştım? Ben hiç bir sözümde ''genel olarak bu böyledir, 10 olaydan 9'u şöyledir'' gibi bir ifade kullanmadım, bunu kullanan sizsiniz. 10 olaydan olumsuz olan 8-9'u nedir onu açıklayabilir misiniz? Eğer sadece bu forumda diğer arkadaşların anlattıklarından yola çıkarak 10 olaydan 8'i 9'u diyorsanız, bu geneli ifade etmiyor. Ona kalırsa ben de not ortalamasının ön değerlendirmeye katılması gerektiğini savunan bir çok kişi bulabilirim.</p><p></p><p>Son olarak not ortalamasının asıl başvuru puanında kullanıldığının ben de farkındayım lakin ben ön değerlendirmede elendikten sonra, asıl başvuru puanını %100 not ortalamasına göre yapsalar neye yarar? Bence Yüksek Lisans, Doktora alımlarında olduğu gibi, not ortalaması ön aşamada da olmalıdır dedim. Yani savunduğum şey kafamda gayet net. Alan sınavını savunan arkadaşlara zaten ben de katılıyorum lakin o arkadaşlar da not ortalamasının ön değerlendirmeye katılmasından yanaydı. Herkesi memnun edecek sonuca ancak tüm kriterleri tüm süreçlere dahil ederek ulaşabilirsiniz; böylece hiç bir tarafı kayırmamış olursunuz.</p><p></p><p>Neyse bu konu daha uzar gider hiç kasmaya gerek yok. Kalın sağlıcakla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Surveillance, post: 455612, member: 94841"] Önce ALES'in ''kalması gerektiği''ni söyleyip, sonra ''Ben ALES'i savunmadım'' demek, açık ve net bir çelişkidir. Siz ALES'in içeriğini tasvip ediyor musunuz etmiyor musunuz veya söylediklerinizi ALES'in içeriğine dayanarak mı söylediniz orasını bilmemem. Sonuç itibariyle özet olarak ALES'in devamı ve ön değerlendirmede not ortalamasının katılmaması gerektiğini, dolayısıyla da şuan ki sistemi savunduğunuz ortada. Merak etmeyin ne dediğinizi anlayamayacak kadar bunak değilim. Ancak söylemleriniz gayet ortadayken kelime oyunu yapmaya çalışıyorsunuz farkındayım. İkincisi, ben neyi genele yaymaya çalıştım? Ben hiç bir sözümde ''genel olarak bu böyledir, 10 olaydan 9'u şöyledir'' gibi bir ifade kullanmadım, bunu kullanan sizsiniz. 10 olaydan olumsuz olan 8-9'u nedir onu açıklayabilir misiniz? Eğer sadece bu forumda diğer arkadaşların anlattıklarından yola çıkarak 10 olaydan 8'i 9'u diyorsanız, bu geneli ifade etmiyor. Ona kalırsa ben de not ortalamasının ön değerlendirmeye katılması gerektiğini savunan bir çok kişi bulabilirim. Son olarak not ortalamasının asıl başvuru puanında kullanıldığının ben de farkındayım lakin ben ön değerlendirmede elendikten sonra, asıl başvuru puanını %100 not ortalamasına göre yapsalar neye yarar? Bence Yüksek Lisans, Doktora alımlarında olduğu gibi, not ortalaması ön aşamada da olmalıdır dedim. Yani savunduğum şey kafamda gayet net. Alan sınavını savunan arkadaşlara zaten ben de katılıyorum lakin o arkadaşlar da not ortalamasının ön değerlendirmeye katılmasından yanaydı. Herkesi memnun edecek sonuca ancak tüm kriterleri tüm süreçlere dahil ederek ulaşabilirsiniz; böylece hiç bir tarafı kayırmamış olursunuz. Neyse bu konu daha uzar gider hiç kasmaya gerek yok. Kalın sağlıcakla. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Ön Eleme ve Yazılı Sınav hakkında