Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Ön Eleme ve Yazılı Sınav hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Surveillance" data-source="post: 455598" data-attributes="member: 94841"><p>Hocam siz üstteki arkadaşa demişsiniz ki ''bunlar kişinin kendi yetersizliğinden dolayı uydurduğu bahaneler''. O zaman ben de size gayet ''ortalamanızın düşük olması da sizin yetersizliğiniz'' diyebilirim. Ve bu şekilde bir yere varamayız. Siz ''zorluktan dolayı ortalamasını yükseltememiş olanları ne yapacağız?'' derseniz, ben de ''ALES puanını yükseltememiş olanları ne yapacağız?'' derim böyle de bir yere varamayız.</p><p></p><p>Allah aşkına, kitap ezberleyip not alanlar diyorsunuz; bir ördeğinin dişini hesaplanması beklenen bir sınavın ağırlığının %60 gibi bir rakam olmasını nasıl oluyor da savunabiliyorsunuz? O zaman sizin bu sisteme haydi haydi karşı çıkmanız lazım. Diyoruz ki objektifliği korumak adına ALES yerine başka sınavlar da yapılabilir. Belirli bir noktaya gelmiş Sözelcilere Matematik veya Sayısalcılara Sözel sorular dayatmanın ne manası var bir yerden sonra?</p><p></p><p>Ayrıca zaten not ortalamasının etkisi %60 falan olsun demedik. En azından %25-30 seviyelerinde olabilir dedik. Bu şekilde not ortalamasının etkisi az tutulduğu için, okullarından yüksek ortalama ile mezun olamayan adaylara kurtarma şansı tanınmış olur dedik. Ama hala ''okulların sistemleri farklı'' diyorsanız, o zaman bunun tek çözümü ülkedeki tüm üniversiteleri aynı kaliteye getirmektir. Demek istediğim, bu genel eğitimsel bir sorundur.</p><p></p><p>Bakın ben ALES veya YDS'nin hesaba katılmasından rahatsız değilim; ön değerlendirmenin sadece bu sınavlardan ibaret tutulmasından; not ortalamasının ön değerlendirmeye katılmamasından rahatsızım. Yani ALES veya benzeri başka sınav + YDS hala varlığını sürdürmüş olacak ekstradan not ortalaması da alınacak ki sadece ALES ve YDS'si yüksek olanlar kayırılmasın. Yani burada not ortalaması bir dengeleyici unsur olsun diyorum. Bunun neyinden rahatsızlık duyuyorsunuz anlamış değilim. Sanki ''tüm alımlar sadece not ortalaması üzerinden yapılsın'' demişim gibi düşünüyorsunuz.</p><p></p><p>Ayrıca dandik bir okuldan mezun olduğumu düşünüyorsanız da söyleyeyim: Ege Üniversitesi mezunuyum. Okulumuzda çan eğrisi de yoktu; mutlak geçme sistemi vardı ve geçme notu 60 idi. Merak ediyorsanız puanlarımı da paylaşayım: ALES Puanım 83, YDS Puanım 81, Not ortalamam 3.84 (YÖK çevirisi 96). Okulumu derece ile bitirdim. Ve ben benim bu emeğimin, derecemin hiçe sayılmasından son derece rahatsızım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Surveillance, post: 455598, member: 94841"] Hocam siz üstteki arkadaşa demişsiniz ki ''bunlar kişinin kendi yetersizliğinden dolayı uydurduğu bahaneler''. O zaman ben de size gayet ''ortalamanızın düşük olması da sizin yetersizliğiniz'' diyebilirim. Ve bu şekilde bir yere varamayız. Siz ''zorluktan dolayı ortalamasını yükseltememiş olanları ne yapacağız?'' derseniz, ben de ''ALES puanını yükseltememiş olanları ne yapacağız?'' derim böyle de bir yere varamayız. Allah aşkına, kitap ezberleyip not alanlar diyorsunuz; bir ördeğinin dişini hesaplanması beklenen bir sınavın ağırlığının %60 gibi bir rakam olmasını nasıl oluyor da savunabiliyorsunuz? O zaman sizin bu sisteme haydi haydi karşı çıkmanız lazım. Diyoruz ki objektifliği korumak adına ALES yerine başka sınavlar da yapılabilir. Belirli bir noktaya gelmiş Sözelcilere Matematik veya Sayısalcılara Sözel sorular dayatmanın ne manası var bir yerden sonra? Ayrıca zaten not ortalamasının etkisi %60 falan olsun demedik. En azından %25-30 seviyelerinde olabilir dedik. Bu şekilde not ortalamasının etkisi az tutulduğu için, okullarından yüksek ortalama ile mezun olamayan adaylara kurtarma şansı tanınmış olur dedik. Ama hala ''okulların sistemleri farklı'' diyorsanız, o zaman bunun tek çözümü ülkedeki tüm üniversiteleri aynı kaliteye getirmektir. Demek istediğim, bu genel eğitimsel bir sorundur. Bakın ben ALES veya YDS'nin hesaba katılmasından rahatsız değilim; ön değerlendirmenin sadece bu sınavlardan ibaret tutulmasından; not ortalamasının ön değerlendirmeye katılmamasından rahatsızım. Yani ALES veya benzeri başka sınav + YDS hala varlığını sürdürmüş olacak ekstradan not ortalaması da alınacak ki sadece ALES ve YDS'si yüksek olanlar kayırılmasın. Yani burada not ortalaması bir dengeleyici unsur olsun diyorum. Bunun neyinden rahatsızlık duyuyorsunuz anlamış değilim. Sanki ''tüm alımlar sadece not ortalaması üzerinden yapılsın'' demişim gibi düşünüyorsunuz. Ayrıca dandik bir okuldan mezun olduğumu düşünüyorsanız da söyleyeyim: Ege Üniversitesi mezunuyum. Okulumuzda çan eğrisi de yoktu; mutlak geçme sistemi vardı ve geçme notu 60 idi. Merak ediyorsanız puanlarımı da paylaşayım: ALES Puanım 83, YDS Puanım 81, Not ortalamam 3.84 (YÖK çevirisi 96). Okulumu derece ile bitirdim. Ve ben benim bu emeğimin, derecemin hiçe sayılmasından son derece rahatsızım. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Ön Eleme ve Yazılı Sınav hakkında