Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
Öğretim Üyesi ve 72 Yaş Sorunu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bus.adm" data-source="post: 409210" data-attributes="member: 81496"><p>Maalesef ülkemizde bu yaş mevzu çok saçma işliyor. Bir çok özel kurum 26-27 yasından büyükleri işe almıyor. Devlette 30 ve 35 yas sınırı var. Gerekçe de bu saatten sonra insanları yetiştiremem. Çünkü bize insan gözüyle değilde makine, personel, işçi gözüyle bakılıyor. Yabancı ülkelerde ki ilanlarda yaş sınırı görmedim. (hepsini incelemedim tek tek ama Amerika İngiltere Asya da birkaç banka finans kuruluşu ilanına bakmıştım) Hatta bazı önemli görevlerde hakim lik gibi alt yaş sınırı var bizdekinin tam tersi. Mesela 30 yasından küçük ise hakim olamaz gibi. </p><p></p><p>Akademisyenlik, araştırma, bilgiye ulaşma, cevresine bilgi sunma işidir. Bunun yaşı olmaz. Arkadaş çok güzel özetlemiş Aziz Sancar 69 yasında. İşe yaramaz dinozor, evde torunları sevsin, kahveye gitsin diyenler bir daha düşünsün. </p><p></p><p>Türkiye sartlarında hiçbir zaman bir Aziz Sancar çıkmaz çünkü Türkiyede bilim yapılamaz. Bunun yaş ile ilgisi de yok. Sanırım yaş konusunu şundan takıyorsunuz yeni akademisyen yetişmeyecek diye. Ben üniversitelerin içinde değilim akademisyen yeterlimi az mı bilmiyorum. Ama son 10 yıldır lise açar gibi üni açıldı. Köy statüsünde ki şehirlere üni açıldı. Bunların üni ile uzaktan yakından alaksı yok. bina yapıldı.. İçine de eleman doldurulacak ama nasıl? Sanırım İzmir, Ankara, İstanbuldaki bir profesör, Ağrıya Bayburta, Gümüşhaneye, Şırnaka, Muşa gitmez. İşte Öyp bu noktada devreye girdi sanırım. Ama ilanlara baktığımda köklü ünilerde kadro istiyor. (odtü, boğaziçi, itü hariç) Maalesef Türkiye de üniversite, bilim, akademisyenlik çok saçma şartlar altında yapılıyor. Yaşın hiçbir önemi yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bus.adm, post: 409210, member: 81496"] Maalesef ülkemizde bu yaş mevzu çok saçma işliyor. Bir çok özel kurum 26-27 yasından büyükleri işe almıyor. Devlette 30 ve 35 yas sınırı var. Gerekçe de bu saatten sonra insanları yetiştiremem. Çünkü bize insan gözüyle değilde makine, personel, işçi gözüyle bakılıyor. Yabancı ülkelerde ki ilanlarda yaş sınırı görmedim. (hepsini incelemedim tek tek ama Amerika İngiltere Asya da birkaç banka finans kuruluşu ilanına bakmıştım) Hatta bazı önemli görevlerde hakim lik gibi alt yaş sınırı var bizdekinin tam tersi. Mesela 30 yasından küçük ise hakim olamaz gibi. Akademisyenlik, araştırma, bilgiye ulaşma, cevresine bilgi sunma işidir. Bunun yaşı olmaz. Arkadaş çok güzel özetlemiş Aziz Sancar 69 yasında. İşe yaramaz dinozor, evde torunları sevsin, kahveye gitsin diyenler bir daha düşünsün. Türkiye sartlarında hiçbir zaman bir Aziz Sancar çıkmaz çünkü Türkiyede bilim yapılamaz. Bunun yaş ile ilgisi de yok. Sanırım yaş konusunu şundan takıyorsunuz yeni akademisyen yetişmeyecek diye. Ben üniversitelerin içinde değilim akademisyen yeterlimi az mı bilmiyorum. Ama son 10 yıldır lise açar gibi üni açıldı. Köy statüsünde ki şehirlere üni açıldı. Bunların üni ile uzaktan yakından alaksı yok. bina yapıldı.. İçine de eleman doldurulacak ama nasıl? Sanırım İzmir, Ankara, İstanbuldaki bir profesör, Ağrıya Bayburta, Gümüşhaneye, Şırnaka, Muşa gitmez. İşte Öyp bu noktada devreye girdi sanırım. Ama ilanlara baktığımda köklü ünilerde kadro istiyor. (odtü, boğaziçi, itü hariç) Maalesef Türkiye de üniversite, bilim, akademisyenlik çok saçma şartlar altında yapılıyor. Yaşın hiçbir önemi yok. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
Öğretim Üyesi ve 72 Yaş Sorunu