Öğretim Görevlisi İlanlarında Gecikme?

tumua

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar selamlar. Konuşulduğu üzere kesin olmamakla birlikte burada birkaç arkadaş öğretim görevlileri için verilen ilanların geciktiğini belirtmişti. Sormak istediğim şey bu gecikme Eylül'e kadar sarkar mı? Ya da Ağustos'ta Eylül'e genelde topluca birden ilanlar mı çıkar? Öğr. görevlileri ders vermekle yükümlü olduklarından dolayı Eylül'e yetişmesi gerekmez mi sizce? Ben kendi alanımda doğu batı farketmeksizin hangi üniversite ilana çıkmışsa başvuracağım. Ama güvenlilk soruşturmasını da kattığımız zaman yeni akademik yılın başına yetişmesi bu pek de imkan dahilinde gözükmüyor gibi. Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar

cenkkk

Öğrenci
Üniversitelerde bu dediğiniz şeyin hiç bir önemi yoktur. Ne zaman tanıdıklar(Torpil,referans) bulunur o zaman ilanlar çıkar. Eğitim-öğretim başlamış bitmiş bu çok önemli değildir. Birde maliyeden kaynaklı yılın ilk 3-4 ayı çok ilan çıkmaz.

tumua

Araştırma Görevlisi
Haklisiniz torpil gercekten hepimizin onunu kapayan ve hakkiyla yerlesmeye calisan bizleri umutsuzluga dusuren bir durum orasi ayri. Ben zaten arastirma gorevliligindeki torpilden ve aymazliktan ondan umidi kesip ogretim gorevliligine bakiyorum artik bicare.
Gecikmeyle ilgili olarak ilk birkac ay gec cikar demissiniz ancak 7. aydayiz bu normal mi? genelde universitelerin gecmis duyurularina baktigimda topluca ogretim gorevlisi ilanlarina ciktigini farkettim. Acaba universitelerin ilanlarini toparlayip gondermelerini bekliyor olabilirler mi?

bdnzeses

Öğrenci
Benim bildiğim ve takip ettiğim kadarıyla kadroların büyük bölümü Kasım-Ocak aylarında açılır. Biraz da Mayıs-Ağustos arası açılır. Geri kalan aylarda tek tük ilan olur. Dönemin başlangıç ve bitiş tarihlerini önemsemiyorlar.
Ayrıca sizi karamsarlığa düşürmek istemem ama öğretim görevlisi kadroları da büyük ölçüde kişiye özel oluyor. İlan şartlarına öyle kriterler koyuyorlar ki çıkan ilanların bir kısmına başvuru bile yapılamıyor. Tabi bu benim kendi alanımla ilgili deneyimlerimdir. Başarılar dilerim...

tumua

Araştırma Görevlisi
evet ben de oyle biliyordum Kasim-Ocak ve Mayis-Agustos cogunlukla. Ancak iki uc haftadir forum siteleri olsun universite cevresi olsun bircok kisi yök’un ogr gor kadrosu ilanlarini geciktirdiginden yakiniyor. Asli arastirilmasi lazim aslinda

bdnzeses

Öğrenci
Hocam ben 3 senedir takip ediyorum ilanları da forumları da her sene aynı tartışmalar oluyor. Geçen sene bu zamanlar da böyleydi hatta ağustosta da yoğunluk yoktu (kendi alanım ile ilgili ilanlar). Yök ile iletişime geçilebilir ben de bekliyorum umarım ilanlar yoğunlaşır en kısa zamanda

M

misafir123

Guest
2 gündür kadro ilanı çıkmıyor. yeni khk lar yolda olabilir. kadro ilanlarıyla alakalı değişiklikler yaşanabilir.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Memurlar net WhatsApp 0 532 540 0 590
Ben mesaj attım
Ses getirmek gerek , siz de atın :)

Merhaba, binlerce akademisyen adayı kadro ilanı bekliyor.Ancak, her sene bol bol ilana çıkan YÖK , bu sene temmuz bitiyor , ilana çıkmıyor? Sesimizi lütfen duyurun
Ales sürelerimiz bitmeden "YÖK akademisyen alımı yapsın"

tumua

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar bir başka forum sitesinde ise yök atamalarının yöksisten yapılamadığını ve son khk ile durdurulduğu yönünde bir duyum aldığını belirten kişiler var. Üstelik bunu belirten kişiler doçent ama zaten neredeyse her gün üniversiteler bir çok öğretim üyesi kadrosu çıkartıyor. Sizce bu duyumun aslı astarı ya da oluru var mıdır? Yök'ün resmi sitesine baktığımızda belki atanma ile ilgili değil ama görevde yükselme ile ilgili şöyle bir iptal kararı var

"Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 12 inci maddesi uyarınca yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumları için 08/09/2018 tarihinde yapılması planlanan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı, Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile ilgili olarak yaşanan yoğun mevzuat değişikliği sebebiyle Başkanlık Makamının 13/07/2018 tarihli ve 1829 sayılı Oluru ile iptal edilmiştir."

Acaba bu yoğunluk öğretim görevlisi ilanlarına yansımış bu yüzden gecikiyor olabilir mi?

Son düzenleme:
arkadaşlar bir başka forum sitesinde ise yök atamalarının yöksisten yapılamadığını ve son khk ile durdurulduğu yönünde bir duyum aldığını belirten kişiler var. Üstelik bunu belirten kişiler doçent ama zaten neredeyse her gün üniversiteler bir çok öğretim üyesi kadrosu çıkartıyor. Sizce bu duyumun aslı astarı ya da oluru var mıdır? Yök'ün resmi sitesine baktığımızda belki atanma ile ilgili değil ama görevde yükselme ile ilgili şöyle bir iptal kararı var

"Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 12 inci maddesi uyarınca yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumları için 08/09/2018 tarihinde yapılması planlanan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı, Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile ilgili olarak yaşanan yoğun mevzuat değişikliği sebebiyle Başkanlık Makamının 13/07/2018 tarihli ve 1829 sayılı Oluru ile iptal edilmiştir."

Acaba bu yoğunluk öğretim görevlisi ilanlarına yansımış bu yüzden gecikiyor olabilir mi?

Evet o doçent arkadaş YÖKün kadro taleplerini durdurduğunu yazmıştı. Kaynagı doğru mu yanlış mı bilemem bir bağlantı olabilir.
Görevde yükselme sınavı akademik değil idari kadro ile ilgilidir. Yoğun mevzuat değişiklikleri de sınav konularının kapsamını değiştiren değişikliklerdir. Yani görevde yükselme sınavının konularını mevzuat oluşturduğu ve sistem değişikliği ile mevzuat değiştiğjnden sınav içeriğini yenilemek için sınav iptal edildi.

Varuna

Öğrenci
Kadro talebi dışında önceden dağıtılmış olan ve ilana çıkması için kadro koşulları belirlenip YÖK'e gönderilen ilanlarda mı askıya alındı?

agoodperson

Öğrenci
Yine içimi bir korku sardı. Zaten akademisyenlik umutlarım iyice azalmıştı, bari onu almasınlar.

KHK diyorsunuz, şartlar değişebilir diyorsunuz...

Yarın bir yasa çıkıyormuş. Öğretim görevliliği için lisans ortalamasının etkisi kaldırıldı, ya da artık YL mezuniyet notu da kullanılabilecek falan diye. Olur mu olur.

Zaten bugüne kadar yapılan tüm değişiklikler sanki ben akademisyen olamayayım diye yapılmış olduğu için (YÖKDİL, ALES 3 yıl/5 yıl konusu, lisansüstü öğrencisi olmayanların kadrolara başvuramaması vb.) artık her şeyden korkar hale geldim.

Kadroların bir anda kesilmesi hiç hayra alamet değil. Kendimi bir yerlerden atamama çok az kaldı.

Beyinselfoks

Öğrenci
Yine içimi bir korku sardı. Zaten akademisyenlik umutlarım iyice azalmıştı, bari onu almasınlar.

KHK diyorsunuz, şartlar değişebilir diyorsunuz...

Yarın bir yasa çıkıyormuş. Öğretim görevliliği için lisans ortalamasının etkisi kaldırıldı, ya da artık YL mezuniyet notu da kullanılabilecek falan diye. Olur mu olur.

Zaten bugüne kadar yapılan tüm değişiklikler sanki ben akademisyen olamayayım diye yapılmış olduğu için (YÖKDİL, ALES 3 yıl/5 yıl konusu, lisansüstü öğrencisi olmayanların kadrolara başvuramaması vb.) artık her şeyden korkar hale geldim.

Kadroların bir anda kesilmesi hiç hayra alamet değil. Kendimi bir yerlerden atamama çok az kaldı.

Önemli olan sağlık . Sağlık daha önemli. Bu kadar hırpalama

tumua

Araştırma Görevlisi
aciklama icin cok tesekkurler. Ancak kadro taleplerinin durduruldugunu dusunmuyorum. Cunku hepimiz takip ediyoruz ve her gun onlarca kadro yayinlaniyor. Bu hafta nereden baksaniz 10’dan fazla universite 50’den fazla ogretim uyesi kadrosu yayinladi.

tumua

Araştırma Görevlisi
ogretim gorevlisi kadro ilanlari bir turlu cikmak bilmedi. Ogretim uyesi kadro ilanlari her gun cikmakta. Konu aslinda ogretim gorevlisi ilanlarindaki gecikme ve bir turlu cikmak bilmiyor. Yok’un sitesindeki ogr gor ilanlarinin %95’i vakif universiteleri.

agoodperson

Öğrenci
Uzun zamandır ilanları takip ederim, yoğunlaştığı ayları da aşağı yukarı biliyorum.

Son 1 aydır -çok fazla olmasa da- ilan sayısında dikkate değer bir artış vardı. Ancak bu ayın 13'ünde bir anda durdu. Üzerine bir de buradakileri okuyunca kaygılandım doğrusu.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Devlet unıversıtelerı ıcın kadro taleplerı kurumdan sonra Malıye Bakanlıgı’na sunulup onay beklenıyor yanılmıyorsam, toplu ılan gecıkmelerının sıyası bır nedenı olabılır.
Devlet unıversıtelerı ılanlarına baktıgımızda 1-2 kısıyı gecmıyor kadro sayısı. Sonucta ılana cıkılıyor, bır durdurma kararı alınsa hıc ılan verılmez.

tumua

Araştırma Görevlisi
Tesekkurler bilgilendirici mesajinin icin hocam. Halihazirda devletin universitelere yillik verdigi kadrolar da mi maliye bakanligi onayindan gecmekte? Ogr gor. kadrolarinin bir cogunu devlet yillik universitelere dagitiyor diye biliyordum.