Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Öğretim Görevlisi Çalışma Saatleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="akinaldemir" data-source="post: 174970" data-attributes="member: 40490"><p>yök kanununda öğretim üye ve yardımcılarının mesai saati belirtilmiştir. ancak diğer öğretim elemanlarının mesai saati diye birşey yoktur. Yüksek öğretim kurumları canları istediğinde mesai saatini önemsemez canları istediğinde de yazmayan durumlarda 657ye bakılmasının gerekliliğinden yola çıkarak, sanki yök kanunu yazan adamlar mesai saatini belirtirken öğretim üye ve yardımcıları dışında kalan öğretim elemanlarını yazmayı unutmuşlar gibi yorumda bulunarak "hee yazmamışlar bunu o zaman diğer memurlar gibi olması lazım" derler...</p><p></p><p>Aynı durumun emeklilik yaş haddi versiyonunda ise durum farklıdır. öğretim üyelerinin yaş haddi 67dir. diğerlerinde yaş haddi yazmaz. "e hani yazmadığı durumda 657'ye bakıodunuz?" deseniz de kem küm diyip orda öğretim görevlilerinin de kapsanması gerektiğini söyleyip 67yi kabul ederler... ha bazen de işlerine gelmez ses çıkarmazlar 67'yi de geçerler... sonuç olarak kimine 67 yaşında emekli olmanız gerekiyor derler, kimine mesai saatlerine gelmeniz gerekiyor derler. </p><p></p><p>bilgi edinme kanunu kapsamında sorun "yök kanununda yazmayan durumların hangisinde 657 ye bakıp hangisinde yorum yapmanız gerektiğine nasıl karar veriyorsunuz" diye... ama cevap alamazsınız saçma sapan cevaplarla konuyu geçiştirmeye çalışırlar.</p><p></p><p>yök kanunu zaten yarı yarıya açık bi kanundur. açık kısımlarda da üniversiteler kafalarına göre at koşturmaktadırlar. </p><p></p><p>bu konularda da doğru düzgün yazılı cevap vermezler. sözlü olarak açıklama yapmaya çalışırlar. Yazılı olarak Kocaeli üniversitesi rektörlüğünün 2011 yılındaki genelgelerinde hem mesai hem emeklilik durumları vardır.</p><p>burda da görürsünüz ki mesaiye gelince 657'ye bakmışlar. emekliliğe gelince de kanunda yazan "öğretim üyeleri"nin aslında öğretim elemanları demek olduğu kanaatine varmışlar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akinaldemir, post: 174970, member: 40490"] yök kanununda öğretim üye ve yardımcılarının mesai saati belirtilmiştir. ancak diğer öğretim elemanlarının mesai saati diye birşey yoktur. Yüksek öğretim kurumları canları istediğinde mesai saatini önemsemez canları istediğinde de yazmayan durumlarda 657ye bakılmasının gerekliliğinden yola çıkarak, sanki yök kanunu yazan adamlar mesai saatini belirtirken öğretim üye ve yardımcıları dışında kalan öğretim elemanlarını yazmayı unutmuşlar gibi yorumda bulunarak "hee yazmamışlar bunu o zaman diğer memurlar gibi olması lazım" derler... Aynı durumun emeklilik yaş haddi versiyonunda ise durum farklıdır. öğretim üyelerinin yaş haddi 67dir. diğerlerinde yaş haddi yazmaz. "e hani yazmadığı durumda 657'ye bakıodunuz?" deseniz de kem küm diyip orda öğretim görevlilerinin de kapsanması gerektiğini söyleyip 67yi kabul ederler... ha bazen de işlerine gelmez ses çıkarmazlar 67'yi de geçerler... sonuç olarak kimine 67 yaşında emekli olmanız gerekiyor derler, kimine mesai saatlerine gelmeniz gerekiyor derler. bilgi edinme kanunu kapsamında sorun "yök kanununda yazmayan durumların hangisinde 657 ye bakıp hangisinde yorum yapmanız gerektiğine nasıl karar veriyorsunuz" diye... ama cevap alamazsınız saçma sapan cevaplarla konuyu geçiştirmeye çalışırlar. yök kanunu zaten yarı yarıya açık bi kanundur. açık kısımlarda da üniversiteler kafalarına göre at koşturmaktadırlar. bu konularda da doğru düzgün yazılı cevap vermezler. sözlü olarak açıklama yapmaya çalışırlar. Yazılı olarak Kocaeli üniversitesi rektörlüğünün 2011 yılındaki genelgelerinde hem mesai hem emeklilik durumları vardır. burda da görürsünüz ki mesaiye gelince 657'ye bakmışlar. emekliliğe gelince de kanunda yazan "öğretim üyeleri"nin aslında öğretim elemanları demek olduğu kanaatine varmışlar [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Öğretim Görevlisi Çalışma Saatleri