araştırıyorum, kanunları ve ilgili maddeleri ancak somut birşey bulamadım. bir üniversitenin sadece bir biriminde mesai+imza uygulanması, sadece idarecinin takdirine bırakılması akademisyenleri zor durumda bırakıyor. dersine giren görevlerini yapan bir akademisyenin üniversitenin kütüphanesine gitmek veya üniversitenin başka birimindeki bir hocayla görüşmeye gitmek için bile izin verilmemesini anlayamıyorum. araştırma, proje yapmak makale yazmak için sadece odasında bilgisayar başında olmaya zorlanan akademisyenler artık bezmiş durumda. 8-5 odada ol, akademik çalışma yapma bunun için izin isteme, hatta hastayken doktora gitmek için bile izin isteme (mesai saatleri dışında dr.a gidilmeli....), sonra da üniversiteler şöyle geri kaldı böyle geri kaldı diye dert yan. kısacası anketini de arazi çalışmalarını da bilgisayarda sanal ortamda yap(!) sadece maille görüş (!) e-book oku (!) yeterki 8-5 odada ol. akademisyen teknolojiyi kullanmayı bilmiyor sanki... gel de sahaya inmeden bilgisayar başında idareci olmuş kişilerden anlayış bekle... nasıl aşacağız bu sabit fikirliliği? var mı fikri olan?