Öğretim Görevlisi Atama İptali

A

Akademik Forum

Guest
Oyp fakultelere atama yapar fakultedeki bolumlerin AMA bilin dallati var haklusiniz myo her program in ana bilim dali yoktur. Smdi atama yapilan program in ana bilim dali yoksa NE olacak mevzu o zaten
Burada konu fakülte veya myoda abd olup olmaması değil yüksek lisans eğitimini belitilen alanda yapıp yapmamanız ki pek çok üniversitede dış ticaret alanında yüksek lisans programı bulunuyor. İlanın şartını sağlamıyorsunuz
 

nanofly

Öğrenci
Bence başlığı açan arkadaş haklı. Şartlarda belirli bir bölümden mezuniyet istenmiyor. Bu durum, sanırım, sosyal bilimciler için yeni. Ama bir ilanda katı hal fiziği alanında yüksek lisans yapmış deyince kimse sorun yaşamıyor. Çünkü tezin katı hal fiziğinde yapılmış olması yeterli. Yetersiz bilgiyle, ortama uyum sağlayacağım diye gereksiz yere şikayet eden sorumsuz insanlar üniversitelere doldurulursa böyle oluyor. YÖK ise tam bir basiretsizlik örneği sergilemiş. Aralarında temel bilimci olmayınca sorunu bile anlamamışlardır.
 
A

Akademik Forum1

Guest
Hocam enstituye yuksek lisans alaninizi gösterir yazi almak icin basvuracaksiniz. Onlarda işletme abd ye yazacak. İşletme abd ise danisman hocamiza soracak, hocanızın yazacağı Dış Ticaret alaninda yüksek lisans yapmıştır yazısına istinaden Abd enstituye yazacak ve enstitü size resmi yazı verecek.
Sizin sorununuzu çözmenin tek yolu bu
 

nanofly

Öğrenci
Temel bilimler için, benzer ibareyle atamalar çok doğal. Örneğin astronomi bölümünde yüksek lisans-doktora yapan biri, tezi-makaleleri ilandaki alana uygunsa matematik bölümünün araştırma görevlisi ve/veya yardımcı doçentlik kadrolarına, sadece tezleri veya makaleleri alana uygun olduğu için, kabul edilebiliyorlar. Olması gereken de bu çeşitliliktir. Benzer durumda tanıdığım çok kimse var. Bu durumda onların da atamalarının iptal edilmesi gerekir. Arkadaşım örnek göstererek bir an önce idari mahkemeye başvur.
 

su yeşili

Öğrenci
yazdığım ilan şartında eksiklik yok. ilanda lisans ile ilgili ifade yok DIŞ TİCARET ALANINDA YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ OLMAK ifadesi. yer almaktadır. Dış ticaret ana bilim diye bir ana bilim dalının herhangi bir üniversite tarafından kurulması buraki ilanda yer alan dış ticaret alanı ifadesini bence anabilim dalı yapmaz.
Bugun işletme anabilm dalı altında dış ticaret, lojistik, bankacılık, sigortacılık, muhasebe, pazarlama, yönetim organızasyon gibi alanların olduğu aşikardır. Alan demek çalışma alanı demektir. Doçentlik atamalarında ne diyo mesala bankacılık alanında çalışmış olmak bu ifade ne demek banakcılık alanında makaleleri bulunması demek. veya yrd doç atamasında ilan da ne diyor muhasebe ve vergi uygulamaları alanlarında çalışmalar yapmış olmak diyor.

Dış ticaret, bankacılık, sigortacılık hatta lojistik.. bu saydığım alanların mevcut yüksek lisans programları var diye biliyorum. yani bunlar artık işletme bölümünden bağımsız olarak ayrı ayrı bölümler. siz işletme ve dış ticareti sentezleyip bir tez konusu oluşturmuş olsanız da işletme alanında yüksek lisans yapmışsınız ki diplomanızda da işletme yazar. dolayısıyla dış ticaret alanında yüksek lisans yapmış olma şartını sağlamıyorsunuz ne yazık ki..
 

hicran

ALES Soru Editörü
DIŞ TİCARET ALANINDA YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ OLMAK
Yukarıdaki ifade gayet açık. Sizin en başta zaten şartları sağlamıyor gerekçesi ile ön değerlendirmeden geçmemeniz gerekiyordu. "Alan" kelimesi eğer "tez" ile birlikte kullanlılırsa tez konusuna, "yüksek lisans/doktora" ile birlikte kullanılırsa da anabilim dalı veya bilim dalına delalet eder.
 
A

Akademik Forum

Guest
Usul ve esaslarda "ilgili alan ilanın çıktığı bölümün anabilim dallarını kapsar" diye bir ifade vardı. Ben dr bir başvurumu savunmak için kullanmıştım.

Bu durumda şuna bakmak lazım. İlan hangi bölüm için çıktı. Örn Paü İşletme bölümü ise haklı olabilirsiniz. Ama dış tic bölümü ise değilsiniz. İşletme bölümü ise ilan onun altındaki abd kapsar, dış tic ise atıyorum uluslararası tic anabilim dalı gibi alt dallarını kapsar.
 

hrcnt

Öğrenci
Gunes26 nin işine son verilmesi kesinlikle en doğrusu olmuş. Bu olay bana umut oldu. Istanbul Universitesi Ulastirma ve Lojistik Bölümünün 15.09.2020 tarihli açtığı ilanda Ulastirma ve Lojistik, Endustri Muhendisligi, Isletme Muhendisligi alanlarindan birinde yuksek lisans veya doktora yapiyor olmak sarti vardi. Ben ikinci oldum. Birinci olan kisi Dokuz Eylul'de "Lojistik Yonetimi" okuyor yani alan şartını sağlamıyor. Rektorluge ve dekanliga dilekce yazdim gerekirse Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuracağım. Haklı olduğuma yüzde yüz inanıyorum. Finduilas, biophysics, su yeşili, hicran , ink bottle sizin yorumlarinizdan sonra haklı olduguma guvencim arttı çok teşekkür ediyorum.
 
Üst