Öğretim görevlisi askerlik

yusuf_

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, askerlik tecilim 31 martta bitiyor. Yüksek lisansım bitti ondan sonra da 1 yıl erteleme hakkımı kullandım. Üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. En azından 1 celp dönemi ertelemek istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekir. Şimdiden teşekkür ederim.
 

vateq

Öğrenci
Benim de yüksek lisansım bitti, henüz doktoraya başlayamadım, ancak arş. gör. olarak çalışmaktayım. 2 ayım kaldı tüm tecil hakkımın bitmesine. nasıl erteletebileceğim konusunda fikirleriniz önemlidir.

----

kendi çapımda 2 çözüm görüyorum.
1- bağlı bulunduğum kurumdan, "bu eleman bize lazımdır" minvalinde bir yazıyı asker alma şubesine göndererek 1 yıl daha erteletmek mümkündür.
2- doktoraya başlayana kadar 1 dönem bakaya kalmayı göze alıp doktora başlayınca tecil ettirmek.
 
Son düzenleme:

kurtaran22

Öğrenci
Yüksek lisans sonrası tecil hakkım bittikten sonra bir celp dönemi erteletip sonrasında doktoraya başlayarak askerliği yeniden tecil ettiren bir öğretim görevlisi olarak yüksek lisans sonrası askerliği tecil ettirmenin iki yol olduğunu gördüm.
1- Rapor ile bir kereye mahsus bir celp dönemi erteletip (Teciliniz bittikten sonra askerlik işlemlerini yaptırmanız gereken ayın son birkaç günü ve sonrasındaki ayın ilk gününü kapsayacak şekilde rapor alınarak) sonrasında doktoraya başlamak.
2- Yeni kurulmuş bir üniversitede veya gelişmişlik düzeyine göre son sırada bir ilde veya son iki sırada yer alan bir ilçede çalışıyorsanız kurumunuz ASALa size ihtiyaçları olduğuna dair bir yazı yazarsa en fazla iki yıla kadar tecil ettirebilirsiniz.
 

Muhammed2542

Öğrenci
Arkadaşlar çok acil iki sorum var. Vakıf üniversitelerinde 1 yıllık sözleşmeyi imzaladım ve henüz seneyi tamamlamadan normal askerlik sürem geldi. 1 askere gidersem benden tazminat talep edebilirlermi? 2 askerlik sonrası aynı kadroya dönebilir miyim? Teşekkür ederim şimdiden
 
Üst