Öğretim Görevlisi Alımında 35 Yaş Sınırı Yasa Teklifi Kabulü

NihanDeniz

Öğrenci
Değerli arkadaşlar merhaba, TBMM'de bugün kabul edilen Yüksek Öğretim Yasasında "Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına başvuracak olanlar hariç, öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda, en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olma ve 35 yaşından büyük olmama şartı aranacak." diyor. Bu teklifin mecliste kabul edilmiş olması, yasalaştığı anlamına gelir mi? Yanı YÖK'ün kabul etmeme, geri dönme veya herhangi bir kurumun itirazı ile değişmesi söz konusu olabilir mi? Kesinliği nedir destek olabilirseniz sevinirim.
Daha önce Arş.Gör. olarak çalıştım. Fakat doktoraya devam edemeyince ilişiğim kesildi ve doktoraya başlama imkanım yoktu, özel sektörden devam ettim. Uzun süredir YÖK kararlarını takip etmiyordum. Dil puanım var yinede hazırlanayım dedim, Ales muhafiyetim olmasına rağmen gireyim dedim basvurdum. Tekrar asıl kendimi asıl olmak istediğim yere dönebilme umudu yaşarken bugün bu haberi gördüm.
 
Keşke yasa tasarısını önce bir incelesiydiniz. Tasarıda öyle bir madde yok. 35 yaş araştırma görevlileri için geldi.
Diğer yandan, mecliste kabul edilen bir tasarı yasa olur. Yasayı herhangi bir kurumun kabul etmeme olasılığı var mıdır? Devletin ve meclisin temel işleyişinden bu kadar bihaber olunur mu?
 

NihanDeniz

Öğrenci
Keşke yasa tasarısını önce bir incelesiydiniz. Tasarıda öyle bir madde yok. 35 yaş araştırma görevlileri için geldi.
Diğer yandan, mecliste kabul edilen bir tasarı yasa olur. Yasayı herhangi bir kurumun kabul etmeme olasılığı var mıdır? Devletin ve meclisin temel işleyişinden bu kadar bihaber olunur mu?

Teşekkürler cevabınız için. Evet haklısınız bihaber olmamalıyım. Memurlar net üzerinden gördüm haberi. Haber üzerine biraz stresle birlikte neyin ne olabileceğini anlamlandıramadım. Tasarıyı göremedim. Haberde Öğretim Görevlileri olarak okudum. Kurum olarak Danıştayı kastetmiştim. Meclisin kabulünün yasa olduğunu biliyorum. Fakat işleyişle ilgili süreçlerin sürekli değiştiği bir dönem olunca sağlıklı düşünemedim. Daha dikkatli davranacağım ve algılarımı açacağım. Eleştirinizi ve kızgınlığınızı anlıyor, yerinde buluyorum ve teşekkür ediyorum.

- - - Güncellendi - - -

Benim bildiğim Eylül 2019'da 35 yaş sınırı kalktığı şeklindeydi. Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/8571...iliginde-35-yas-duzenlemesini-iptal-etti.html

Eğer yaşa takılıyorsanız ve böyle bir kanun yasalaşırsa doktora yapmanız gerekecek gibi görünüyor.

Teşekkürler. Eylül 2019 için evet öyle okudum. Fakat dün tarihli bir haber karşıma çıktı ve anında sormak istedim. Stresin yarattığı bir hamle oldu. Doktora yapabilecek veya hazırlanabilecek sosyal şartlara sahip değilim ne yazık ki. Belki bir kadro ihtimali ile devam ettirme niyetindeyim sadece. Bu sebeple bir stres hali oldu. Hemen sorarak cevap bulmak niyetindeydim.
 

deniz14

Öğrenci
Merhaba yaş konusu kafamı karıştırıyor. Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak diyor. 14 Aralık 1985 doğumlu biri olarak araştırma görevlisi olarak en son başvuru hakkım hangi yılı kapsamakta. Yaş hesaplama sistemlerine baktığımda 2021 aralık ayına kadar hakkım olduğunu gösteriyor sistem. Yani 35 yaşı 2021 15 aralık itibarıyla doldurmuş olduğumu gösteriyor. Yanılıyor muyum arkadaşlar? Yardımcı olabilecek olan var mı? Teşekkür ederim.
 

Özge sezik

Öğrenci
15 Aralık 1985 doğumluyum ve yas hesaplama sistemlerinde çoktan başvuru şansımızı kaybettiğimiz görünüyor cunku 2020 aralıkta 35 olduk zaten
 
Üst