Öğretim Görevlisi Ales Puan Türü

famouss

Öğrenci
Arkadaşlar cevaplarsanız çok sevinirim. Öğretim Görevlisi alımında Yök'ün "Adayın lisans mezuniyet alanı hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünü yada kadronun ilan edildiği bölüm/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünü tercihlerine göre kullanabilmeleri," hangi anlama geliyor?

Sözel puan ile başvurduğum ve özel şartlar bölümünde "…Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümlerinden mezun olmak…" olan çocuk gelişimi bölümü E.A puanı yeterli olmadığı için... diyerek başvurumu kabul etmedi.

Nasıl bir yol izlemek lazım?

eczak

Yardımcı Editör
hocam açılan ilan hangi puan türünden öğrenci alıyor ise o puan türünde ALES puanı kabul ediyor. EA puanı ile almış demekki öğrenci ondan o puan türünü dikkate almış.
İzleyeceğiniz yol başvuracağınız programlar SÖZEL ise bu puan türünü yoksa EA puan türünü yükseltmek.

Aguney

Öğrenci
Daha önce de tartışılmıştı. Önemli olan sizin lisans mezuniyet puan türünüzdür.
Siz ilgili bölümü "sözel" puan türü ile kazandıysanız ve bunu belgelediyseniz, başvurunuzun kabul edilmesi gerekirdi.

famouss

Öğrenci
Hocalarım, ilanın özel şartlar bölümünde "…Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümlerinden mezun olmak ve ilgili alanda yüksek lisans yapmış olmak.." diyor. ilköğretim bölümünde "Fen Bilgisi Eğitimi, İlköğretim Matematik Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi, Sınıf Eğitimi ve Sosyal Bilgilier Eğitimi" bölümleri var.

Yök'ün "Adayın lisans mezuniyet alanı hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünü yada kadronun ilan edildiği bölüm/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünü tercihlerine göre kullanabilmeleri," gereği Matematikçi'nin Ales SAY, Sınıf Ales EA, Sosyalin Ales Söz ile başvurabilmesi gerekmiyor mu ?

İlgili MYO, ilanda belirtmediği halde sonradan sadece Ales EA puanını dikkate alıyorum diyebilir mi? (.. ki öyle diyorlar).

Ayrıca bölüm TYT ile öğrenci alıyor. Yani belli bir puan türü de yok şuan için..

Son düzenleme:
Bölüm eskiden EA ile alıyordur o nedenle ALES puan türünü güncellememiştir.
Öte yandan sınav sistemi değişip adı TYT olmakla birlikte, içerik olarak EA benzeri bir sınav olduğu için ALES puan türünü EA yapmış olabilirler.