MYO'da ki Öğretim Görevlilerinde "Kadro Derecesi"

A

Akademik Forum

Guest
2. Derece kadro sartlari nelerdir?

Hocam merhaba. Ben bi öğretim gorevlisi kadro ilanina basvurmak istiyorim. Kadro derecesi 2 yaziyo ilanda. Bu 2. Derecenin atanma sartlari nedir acaba?
 
A

Akademik Forum

Guest
merhaba benimde bir sorum olacak. Meslek yüksek okullarında öğretim görevlisi ilanı için başvurularda 10 yıllık sektor tecrubesı olan bir kişi için ales(70) muafıyetı soz konusu mudur?
 
A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben de bir şey sormak istiyorum izninizle. Benim hiç iş tecrübem yok. İşletme Lisans ve İşletme Tezli YL mezunuyum. Şu https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=58762 ilana başvursam kabul edilmez miyim? Kabul edilebilmek için hangi derece ilanlara başvurmalıyım? Yalnızca 7 mi? Yoksa 6 ve 5 de oluyor mu? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok makbule geçer.
 
Daha önce hiç çalışması bulunmayan biri 7. Dereceden başlar. Ancak 5. Ve 6. Derece kadro ilanlarına başvurabilir. Kadrosu 5 veya 6 olmakla birlikte maasını daha düşük dereceden alır.
 

ufb16

Öğrenci
Daha önce hiç çalışması bulunmayan biri 7. Dereceden başlar. Ancak 5. Ve 6. Derece kadro ilanlarına başvurabilir. Kadrosu 5 veya 6 olmakla birlikte maasını daha düşük dereceden alır.

Sizin dediğinizden yola çıkarsak, hiç tecrübesi olmayan biri, 1. derece kadroya da başvuru yapar kazanır, fakat maaşını 7. dereceden alır öyle mi?

Dipnot: Bu sebepten dolayı bir okuldan elendim de...
 
Hiç tecrübesi olmayan biri 1. dereceye başvuramaz. En fazla 3 derece üstüne başvurabilir. Yani hiç tecrübesi olmayan dolayısıyla 7. dereceden (ki bu da maaş derecesidir, emeklilik derecesi 9 dur) başlayacak biri bir üst derece olan 6, iki üst derece olan 5. derece kadrolara başvurabilir. Kadro derecesi bunlar olsa bile maaşını 7. dereceden alır. Emeklilik keseneği de 9. dereceden başlar.
 
Son düzenleme:

ufb16

Öğrenci
"3 derece üstüne başvurabilir" maddesi yönetmelikte yer alan bir madde midir hocam? Yoksa genel norm mu bu şekilde oluşmuş?
 
Yönetmelik veya teamül falan değil 657 sayılı devlet memurları kanunun 45. maddesi uyarınca:
(Değişik: 12/2/1982 - 2595/2 md.) 5 inci ve daha aşağı derecelerdeki kadrolara, derece yükselmesi için gerekli nitelikleri haiz memur bulunmaması hallerinde, 36 ncı maddede belirtilen öğrenim durumları itibariyle tespit olunan yükselinebilecek dereceyi aşmamak ve karşılık gösterilecek kadro derecesi kazanılmış hak aylık derecelerinin üç üst derecesinden fazla olmamak kaydıyla, bu dereceler karşılık gösterilerek, kendi derecesi ile aynı sınıftan memur atanması mümkündür.
 
Üst