bir üniversite kendi isterse özel şartta belirtilen "lisans mezunu ve 2yıl tecrübe"yi yüksek lisans yapan lehine değiştirebiliyor mu?
yoksa bu ilan özel şartlara uymadığı için geçersiz mi olmuştur?
önlisans düzeyinde eğitim yapan birimlere "yüksek lisans mezunu ve tecrübesiz" olarak giren varmı?
Evet tüm MYO'lar yüksek lisansı 2 yıl tecrübe yerine sayıyor onunla ilgili bir YÖK yazısı vardı da bulmak zor şimdi. Zaten mantıken 10 yıl tecrübeye sayılıyorsa 2 yıla neden sayılmasın.
Nazmi hocam o yazıyı bulursan çok sevinirim, ona göre başvuru yapacağım. Doktoram kısmetse 1yıl sonra bitecek, ancak sigortalı olarak tecrübem yok.
Bende myo lar için yüksek lisans 2yıl tecrübe yerine geçer diye biliyordum (iki hocam myo müdürü, onlar öyle demişti) ancak yönetmelikte lisans birimleri için yüksek lisans alternatifi yazmasına rağmen, önlisanslar için yazmaması yüksek lisansın tecrübe yerine geçmediğini düşündürüyor.
ayrıca şu sayfada da arkadaşlar geçmediği yorumunu yapmışlar. O sebeple nazmi hocam eğer o yazıyı bulursan çok iyi olur.
Görevli bayan "yüksek lisanstan mezun olduktan sonra en az 2 yıl deneyim istiyoruz" dedi. Demek ki bu da biri için açılmışFakültelerin Biyoloji bölümü lisans mezunu olmak ve biyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak. Alanında en az 2 yıl eğitim-öğretim deneyimine sahip olmak.
Nazmi hocam teşekkür ederim.Bana göre yeterli ama myo daha fazlasını istiyormuş
Az önce Sinop Üni'nin personel daire başkanlığını aradım. İlanda aşağıdaki şekilde yazıyor.
Görevli bayan "yüksek lisanstan mezun olduktan sonra en az 2 yıl deneyim istiyoruz" dedi. Demek ki bu da biri için açılmış
bu arada sormayı unuttum bayana devam eden doktora sürecini saymazlar mı acaba deneyimden?![]()
Bu yazıda 2 yıl tecrübe aranan kadrolarda, yüksek lisans yapanlardan 2yıl tecrübe istenmez diyor dediğinizde haklısınız şüphe kalmadı.
Araştırma görevlisi ilanlarını düşünün akademik kariyer imkanları daha fazladır. Eğer sizinle ilgili bir myo programı yoksa o yüzden bölümünüzden de alım olmaması normaldir.Sevgili arkadaşlar,
Ben bişey sormak istiyorum. MYO alımlarında metalurji malzeme bölümüyle ilgili kadro açılma durumu varmıdır?
Yani malumunuz Pazar günü Ales sınavına girecem. MYO öğretim elemanı alım ilanlarına başvurmak istiyorum, fakat bölümüle ilgili herhangi bir kadro açıldığını hiç görmedim.
Sizce ne yapmalıyım görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Bölümümle ilgili myo programı var.Ben de bu yüzden anlamıyorum kadro açılmamasını.Araştırma görevliliği düşünüyorum tabikide biraz ing sıkıntım var.ing sıkıntımı aşamadan araştırma görevliliğine başvuramam.makina ve metal teknolojileri programı altında, metalurji programı adı altında bir çok üniversitede bu bölümler var.ne yazıkki kadro açılmıyor.
neyse hayırlısı inş.yorumlarınız için teşekkür ederim.
Evet tüm MYO'lar yüksek lisansı 2 yıl tecrübe yerine sayıyor onunla ilgili bir YÖK yazısı vardı da bulmak zor şimdi. Zaten mantıken 10 yıl tecrübeye sayılıyorsa 2 yıla neden sayılmasın.
bu sorunuzun cevabını ben de merak ediyorum. Acaba bir bilgi edinebildiniz mi ? Bu konuda bilgisi olanlar yanıt verirse seviniriz.Nazmi hocam size bir sorum olacak, ben yüksek lisans öğrencisiyim henüz tezimi biteremedim şu an 5.yarıyıldayım 3.senem yani. Sorum şu yüksek lisansı bitirmemiş olsam da iş tecrübesi olarak kabul edilir mi? Ben şu an 2 yıl iş tecrübesine sahip oluyormuyum? Belgelendirmeyi ben öğrenci belgem ile mi yapmam gerekiyor? şimdiden teşekkürler..