Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Mutsuz araştırma görevlisi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="canear" data-source="post: 453303" data-attributes="member: 45159"><p>Sayın hocam anlatmaya çalıştığım konuda bu zaten. Yerleşmiş teammüller ve de eski ve büyük okullar için araştırma görevliliği bile farklı olabiliyor. Buna dediğim birşey yok zaten. Ancak prof. sunuz ve sizin konumuz artık size laf söylenemeyecek bir pozisyonda. Kendi işinizi kendinizin yapması güzel ama aslında tamamiyle olması gereken şey bu değil mi? Şunu kabul ediyorum; bir çok hocamızın ders yükü veya danışmanlıkları, şu su, bu su, gerçekten abartılı derecede yoğun durumda. Bu esnada şüphesiz araştırma görevlisinden yardım alması, bazı işlerde destek istemesi elbette gayet normal ve işin gereğidir. Hiç bir mantıklı kişide bunun tersini iddia edemez, etmemelidir.</p><p></p><p>Benim takıldığım konu herhangi bir dersi olmayan, işi olmayan ama iş yaratmak isteyen, başkasının sırtından emek sülüklüğü yapan rütbeli hocalarla. Ben senin bozulan bilgisayarını tamir etmekle yükümlü değilim, senin faturalarını yatırmakla da yükümlü değilim. Bu bölümün ya da okulun bir işi değil! Bu ve bundan çok daha farklı birçok işin "yıkın araştırma görevlisine" mantığıyla yapılması, üzerine bir de "ah deme, oh de" niyetine mutluluk çalışmaları falan yapılması insanın zoruna gidiyor hocam. Siz prof. ünvanıyla okula geliyorsunuz, ama doğu'da yrd. doç. ünvanıyla haftalarca okula uğramayan kamyonla adam sayabilirim size. Ha siz gelmesenizde laf söylemezler ya da batı üni.lerde Prof. bolluğu olduğundan ve belki kendi aranızda eş pozisyonda olduğunuzdan dolayı da söyleyebilirler, kesin birşey söylemek yanlış olur. Fakat bu durum altında dahi sizin hareket serbestliliğiniz ile bizlerinki asla bir olmaz. Ben </p><p>işimi profesyonel düzeyde yaparım. Asla da yapamadığım bir iş çıkmadı ama çoğu zaman bir iş beyefendilerin emrettiğinden azıcık geç (en fazla yarım saatten bahsediyorum) oldu diye (Sonucu şahane olsa da) sen işi yapamıyorsun, sen bu hafta doktoraya gitme şeklinde 1000 tane olay yaşadım. Bu şartlar altında kimse benim mutlu olmamı beklemesin hocam. Zaten akademideki, 2 dudak arası hayatların padişahlık sisteminden farkı yok. Ben her gün "bakalım bu bölümde hangi macerayla karşılaşacağız" tadında dizi film gibi okula geliyorum. Ve her gün yeni bir macera, yeni sorunlar.... Kısacası tüm olay bundan ibaret sayın hocam. Belki bizlerde doktoraları bitirip sizlerin pozisyonlarına gelirsek rahatlayacağız, ama şu an için bu sistemle alt tabakadaki adamların mutlu olması gibi birşey söz konusu bile değil.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="canear, post: 453303, member: 45159"] Sayın hocam anlatmaya çalıştığım konuda bu zaten. Yerleşmiş teammüller ve de eski ve büyük okullar için araştırma görevliliği bile farklı olabiliyor. Buna dediğim birşey yok zaten. Ancak prof. sunuz ve sizin konumuz artık size laf söylenemeyecek bir pozisyonda. Kendi işinizi kendinizin yapması güzel ama aslında tamamiyle olması gereken şey bu değil mi? Şunu kabul ediyorum; bir çok hocamızın ders yükü veya danışmanlıkları, şu su, bu su, gerçekten abartılı derecede yoğun durumda. Bu esnada şüphesiz araştırma görevlisinden yardım alması, bazı işlerde destek istemesi elbette gayet normal ve işin gereğidir. Hiç bir mantıklı kişide bunun tersini iddia edemez, etmemelidir. Benim takıldığım konu herhangi bir dersi olmayan, işi olmayan ama iş yaratmak isteyen, başkasının sırtından emek sülüklüğü yapan rütbeli hocalarla. Ben senin bozulan bilgisayarını tamir etmekle yükümlü değilim, senin faturalarını yatırmakla da yükümlü değilim. Bu bölümün ya da okulun bir işi değil! Bu ve bundan çok daha farklı birçok işin "yıkın araştırma görevlisine" mantığıyla yapılması, üzerine bir de "ah deme, oh de" niyetine mutluluk çalışmaları falan yapılması insanın zoruna gidiyor hocam. Siz prof. ünvanıyla okula geliyorsunuz, ama doğu'da yrd. doç. ünvanıyla haftalarca okula uğramayan kamyonla adam sayabilirim size. Ha siz gelmesenizde laf söylemezler ya da batı üni.lerde Prof. bolluğu olduğundan ve belki kendi aranızda eş pozisyonda olduğunuzdan dolayı da söyleyebilirler, kesin birşey söylemek yanlış olur. Fakat bu durum altında dahi sizin hareket serbestliliğiniz ile bizlerinki asla bir olmaz. Ben işimi profesyonel düzeyde yaparım. Asla da yapamadığım bir iş çıkmadı ama çoğu zaman bir iş beyefendilerin emrettiğinden azıcık geç (en fazla yarım saatten bahsediyorum) oldu diye (Sonucu şahane olsa da) sen işi yapamıyorsun, sen bu hafta doktoraya gitme şeklinde 1000 tane olay yaşadım. Bu şartlar altında kimse benim mutlu olmamı beklemesin hocam. Zaten akademideki, 2 dudak arası hayatların padişahlık sisteminden farkı yok. Ben her gün "bakalım bu bölümde hangi macerayla karşılaşacağız" tadında dizi film gibi okula geliyorum. Ve her gün yeni bir macera, yeni sorunlar.... Kısacası tüm olay bundan ibaret sayın hocam. Belki bizlerde doktoraları bitirip sizlerin pozisyonlarına gelirsek rahatlayacağız, ama şu an için bu sistemle alt tabakadaki adamların mutlu olması gibi birşey söz konusu bile değil. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Mutsuz araştırma görevlisi