Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 388225"><p><strong>Yardım</strong></p><p></p><p>arkadaşlar daha önce sorulmuş ama tam detaylı cevap verilmemmiş.myo ilanında 3 yıl hizmet istiyor.benim 3 yıl hizmetim var ama bunun 1 yılı mezuniyet öncesi ve ön değerlendirmede başvuru bu yüzden geçerli olmamış.bu konuya hakim bir arkadas cevap verebilirmi.çünkü ilanda sadece alanında 3 yıl deneyim sahibi yazıyorr.yani benim itiraz hakkım hiç yokmu?</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p>Öğretim Görevlisi olmak için mutlaka Lisans mezunu olmak gerekiyor öyle değil mi? Evet. Bu da demek oluyor ki mezun olduktan sonraki hizmet yılı baz alınır. Çünkü daha önceki işlerini fakülte mezunu olarak, o ünvanla yapmamışsın demektir mantık bu. Yani örneğin sen Makina Mühendisi isen, mezun olduktan önce mükemmel projeler, mükemmel işler yapsan dahi Makina mühendisi olarak yapmamış olursun. Mezun olduktan sonraki kısma bakılır.</p><p></p><p>Ayrıca bu alım işlerini bilmeyen arkadaşlara hatırlatmak isterim ki alım yapılacak kişi illaki torpilli dahi olmasa da önceden belirlenir. Yani öğretim görevlisi ihtiyacından kadro açılmıştır ama yetkili kişi müdür veya her kimse daha önceden alınacak kişiyi seçmeye çalışır ve koşulları ona göre ayarlar. İlanlarda da 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl, yok şu kadar ders vermiş olması lazım gibi durumlar buna göre şekillendirilir. İllaki istisnalar vardır ama genellikle bir kadroya başvuruyorsanız umutlu olmadan önce uzun uzadıya yetkili kişilerle bir mülakatınız, kulisiniz olmanız lazımdır.</p><p></p><p>Örneğin bir meslek dalı ile ilgili öğretim görevlisi alımı icap etti. Yetkili kişi o meslek dalında çalışan lisans mezunu olan kişilerle görüşerek hangisinin bu göreve daha layık olduğunu araştırır. Onun koşullarına göre ilan yayınlatır. Örneğin der ki sektöründe 10 yıl tecrübesi olsun. Tabi bunun yasal olarak limiti MYO'larda 2 yıl veya yüksek lisans. Hatta öyle durumlar vardır ki adamın ALES'i yoksa alımı 1-2 dönem erteleyerek adamın ALES'e girip puan almasını da bekleyebilir.</p><p></p><p>Tabi ki sırf birileri kadroya girsin diye açılan kadrolar da vardır. Bunun adı torpil. Diğeri ise koşulları işi en iyi yapabilecek, durumu en uygun kişiye göre ayarlamaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 388225"] [b]Yardım[/b] arkadaşlar daha önce sorulmuş ama tam detaylı cevap verilmemmiş.myo ilanında 3 yıl hizmet istiyor.benim 3 yıl hizmetim var ama bunun 1 yılı mezuniyet öncesi ve ön değerlendirmede başvuru bu yüzden geçerli olmamış.bu konuya hakim bir arkadas cevap verebilirmi.çünkü ilanda sadece alanında 3 yıl deneyim sahibi yazıyorr.yani benim itiraz hakkım hiç yokmu? [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Öğretim Görevlisi olmak için mutlaka Lisans mezunu olmak gerekiyor öyle değil mi? Evet. Bu da demek oluyor ki mezun olduktan sonraki hizmet yılı baz alınır. Çünkü daha önceki işlerini fakülte mezunu olarak, o ünvanla yapmamışsın demektir mantık bu. Yani örneğin sen Makina Mühendisi isen, mezun olduktan önce mükemmel projeler, mükemmel işler yapsan dahi Makina mühendisi olarak yapmamış olursun. Mezun olduktan sonraki kısma bakılır. Ayrıca bu alım işlerini bilmeyen arkadaşlara hatırlatmak isterim ki alım yapılacak kişi illaki torpilli dahi olmasa da önceden belirlenir. Yani öğretim görevlisi ihtiyacından kadro açılmıştır ama yetkili kişi müdür veya her kimse daha önceden alınacak kişiyi seçmeye çalışır ve koşulları ona göre ayarlar. İlanlarda da 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl, yok şu kadar ders vermiş olması lazım gibi durumlar buna göre şekillendirilir. İllaki istisnalar vardır ama genellikle bir kadroya başvuruyorsanız umutlu olmadan önce uzun uzadıya yetkili kişilerle bir mülakatınız, kulisiniz olmanız lazımdır. Örneğin bir meslek dalı ile ilgili öğretim görevlisi alımı icap etti. Yetkili kişi o meslek dalında çalışan lisans mezunu olan kişilerle görüşerek hangisinin bu göreve daha layık olduğunu araştırır. Onun koşullarına göre ilan yayınlatır. Örneğin der ki sektöründe 10 yıl tecrübesi olsun. Tabi bunun yasal olarak limiti MYO'larda 2 yıl veya yüksek lisans. Hatta öyle durumlar vardır ki adamın ALES'i yoksa alımı 1-2 dönem erteleyerek adamın ALES'e girip puan almasını da bekleyebilir. Tabi ki sırf birileri kadroya girsin diye açılan kadrolar da vardır. Bunun adı torpil. Diğeri ise koşulları işi en iyi yapabilecek, durumu en uygun kişiye göre ayarlamaktır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak