Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
KYK Doktora Bursu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Varuna" data-source="post: 490720" data-attributes="member: 103319"><p>Ben iki yıldır doktora bursu alıyorum. Yüksek lisansta da almıştım. Ancak lisans döneminde kredi bile çıkmamıştı...</p><p>Yüksek lisansta burs alan arkadaşlarımın bursu doktorada da devam etti. Yakından tanıdığım bir arkadaşımın babası vefat etmiş, kirada oturuyor. Yüksek Lisansta da burs aldı, doktoraya kabul aldığında da bursu devam etti. Farklı bir arkadaşım aynı koşullarda olmasına rağmen (babasını kaybetmişti) ona çıkmamıştı yüksek lisansta, tam olarak sebebini bilmiyorum belki evleri kendilerinindir vs.Ama durumlarının çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Böyle şeyler pek sorulmuyor yada konuşulmuyor. Bana gelince ben Yüksek Onur'la mezun olmuştum. Yüksek Lisansı da iki yılda 4.00 ile tamamladım ve kendi bölümümde doktoraya kabul alan iki kişiden biriydim. (sayının az olması burs alma şansınızı arttırır belki diye düşünüyorum.) Ekonomik koşullarım diğer arkadaşlarımdan daha iyi. Bu konuda Enstitüyle görüşürseniz burs alma ihtimalinizi daha net öğrenebilirsiniz. Çünkü bildiğim kadarıyla enstitüdeki kayıtlı öğrenci sayısı, maddi durumunuz, başarı durumunuz hepsi kriter oluşturuyor. Sorduğunuz zaman herkesten farklı ekonomik koşullar duyacaksınız. Ayrıca sadece KYK değil farklı bir çok kurum var burs veren, kendinizi garantilemek için onlara da başvurun hatta en düşük miktarlardan birini KYK veriyor ve diğer kurumlardan burs almanızı da engellemiş oluyor. Okulunuzun burs koordinatörlüğüne bir danışın başarılı öğrenciler için yönlendirmeleri oluyor. Umarım burs almaya hiç ihtiyacınız kalmaz hemen atanırsınız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Varuna, post: 490720, member: 103319"] Ben iki yıldır doktora bursu alıyorum. Yüksek lisansta da almıştım. Ancak lisans döneminde kredi bile çıkmamıştı... Yüksek lisansta burs alan arkadaşlarımın bursu doktorada da devam etti. Yakından tanıdığım bir arkadaşımın babası vefat etmiş, kirada oturuyor. Yüksek Lisansta da burs aldı, doktoraya kabul aldığında da bursu devam etti. Farklı bir arkadaşım aynı koşullarda olmasına rağmen (babasını kaybetmişti) ona çıkmamıştı yüksek lisansta, tam olarak sebebini bilmiyorum belki evleri kendilerinindir vs.Ama durumlarının çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Böyle şeyler pek sorulmuyor yada konuşulmuyor. Bana gelince ben Yüksek Onur'la mezun olmuştum. Yüksek Lisansı da iki yılda 4.00 ile tamamladım ve kendi bölümümde doktoraya kabul alan iki kişiden biriydim. (sayının az olması burs alma şansınızı arttırır belki diye düşünüyorum.) Ekonomik koşullarım diğer arkadaşlarımdan daha iyi. Bu konuda Enstitüyle görüşürseniz burs alma ihtimalinizi daha net öğrenebilirsiniz. Çünkü bildiğim kadarıyla enstitüdeki kayıtlı öğrenci sayısı, maddi durumunuz, başarı durumunuz hepsi kriter oluşturuyor. Sorduğunuz zaman herkesten farklı ekonomik koşullar duyacaksınız. Ayrıca sadece KYK değil farklı bir çok kurum var burs veren, kendinizi garantilemek için onlara da başvurun hatta en düşük miktarlardan birini KYK veriyor ve diğer kurumlardan burs almanızı da engellemiş oluyor. Okulunuzun burs koordinatörlüğüne bir danışın başarılı öğrenciler için yönlendirmeleri oluyor. Umarım burs almaya hiç ihtiyacınız kalmaz hemen atanırsınız. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
KYK Doktora Bursu