Kötü üniversitede akademik kariyer yapılır mı

Caplar

Öğrenci
Merhabalar. Ben Boğaziçinde psikoloji okuyordum ama sağlık sorunlarım sebebiyle ailemin yanına Bursa'ya geçmem gerekti, şimdi Uludağ'da okuyorum. Yüksek lisans ve doktoramı da burada yapmam gerekecek. Sorum şu, üniversiteler doktor öğretim üyesi kadrosu açınca başvurularda neye dikkat ediyorlar? Kötü bir üniversiteden mezun olmak ne kadar dezavantaj, ya da dezavantaj mı? Psikoloji bölümünde iyi üniversitelerde okuyan birçok insan akademik kariyer düşünüyor, haliyle bir rekabet mevcut. Akademi hayallerimi çöpe mi atayım yoksa oluru var mı? İyi günler.
 
A

AkademikGörevli

Guest
Hocam şayet öğrenim göreceğiniz üniversite hocaları bu hususta size gelecek vadediyorlarsa hangi üniversitede olduğunuzun bir önemi yok demektir. Zira şu bir gerçek ki Türkiye'de kadroyu kişiye açıyorlar. Bu nedenle kendinizi kabul ettirebilirseniz olay bitmiş demektir. Ancak şu da var ki iyi bir üniversitede mezun olmanın elbette avantajları olacaktır. Genelde kadrolar kişiye açılsa da bazı durumlarda genel olarak kadronun açıldığını görmekteyiz. Bu nedenle iyi bir üniversiteden mezun ve kendini geliştirmiş biri olarak ilgili bölümlere cazip gelebilirsiniz. Sonuç olarak Uludağ Üniversitesi'nde bir gelecek göremiyorsanız kesinlikle daha iyi bir üniversiteyi tercih edin. Boğaziçi'nden mezunsunuz. Bayağı iyi bir eğitim almış olmalısınız. Ancak dediğim gibi Uludağ hocalarına kendinizi kanıtlayıp kabul ettirebilirseniz kadronuz hazır demektir. Umarım bu fikirler yardımcı olabilir.
 

paramount

Öğrenci
Uludağ üniversitesi kötü bir üniversite değil. Akademide önemli olan doktora. Doktoranızı daha iyi bir okulda yaptınız mı daha güzel olabilir ama tekrar diyorum "uludağ üniversitesi kötü bir üniversite değil".
 
Üst