Kadro kimden istenir ?

Engine2r

Öğrenci
Merhaba Hocalarim,

Baslik degisik gelmis olabilir fakat izin verin durumu aciklayayim,

Su an yurtdisinda doktora yapmaktayim ve kismetse yakin zamanda tamamlayacagim (Muhendislik fakultesi). Kendi imkanlarimla buldugum burslarla doktora yapiyorum ve herhangi bir zorunlu hizmetim bulunmamakta, hatiri sayilir sayida yayinlarim var Turkiye`de herhangi bir universitenin Doktor Ogretim Uyeligi kosullarini rahatlikla sagliyorum,

Sorum su, Turkiye`ye dondugumde bir universiteye ogretim uyesi olarak atanmam icin izlemem gereken yol sizce nedir ? Bu tur kadrolar genelde kisiye ozel aciliyor bunu kabul etmek lazim, birilerinin benden haberdar olmasi ve uygun gorurlerse kadro acmalari icin ne yapmaliyim? Rektorden randevu alip dosyamla gorusmeye mi gitmem gerekir? Bolum baskanina mail mi atmam gerekir? Bu isin yolu yontemi nedir?

Turkiye`de sistemi bilemedigim icin sizlerden gorus almak istedim,

Yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkurler.
 

Stefan

Doçent
Kanaatimce, yani ben olsam yapacağım şey, ilanları takip edip uygun bir ilan çıktığında silsileyi takip ederek önce bölüm başkanı, sonra dekan ve en son rektörlükle iletişime geçmektir.

İletişim zarfında açıkça soramasam da ilanın birine özel olup olmadığını öğrenmeye çalışırım.

Gerçi bu çoğu zaman ilanın kendinden anlaşılmaktadır.
 
Çıkmış olan bir ilana genellikle alınacak kimse bellidir dr.öğretim üyesi kadrolarında (bölümlerin doktora bitirmiş araştırma görevlileri gibi). O nedenle ilan çıktıktan sonra başvuru anlamlı olmayacaktır. O yüzden bölüm başkanından başlayarak rektöre kadar uzanmak iyi olacaktır. Eskiden bölüm başkanı dekan kadro açılmasını sağlardı ancak şu sıralar kadro ilanında rektörler neredeyse tek yetkili diyebilirim. Bölümünüzün bulunduğu üniversitelerin akademik personel sayılarını inceleyin boş görünen üniversitelerde görüşmeler yaparak şansınızı deneyin.
 
Üst