Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
Kadro Dereceleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 332095"><p><strong>derece</strong></p><p></p><p>ayrıca ekleme yapmalıyım affınıza sığınarak.</p><p></p><p>biz fizikçiler mütevazi insanlarız. atomu parçalarız, nükleer enerjiyi yaratırız, tıbba kaynaklık ederiz, mühendisliğin şu an tüm uygulamaları bizim buluşlarımız. eğer bir hiyerarşik düzen olacaksa en üst de fizik olmalı. çünkü biz bütüm disiplinlerin anasıyız. ana bilimiz kaynak biziz. yine çıkıp böbürlenmeyiz hep geri çekiliriz. başkarına imkan tanırız. birilerinin bizim bu büyüklüğümüzü takdir etmesi bu kadar mı zor?</p><p></p><p>mühendisler lise matematiği görürken biz calculus diye bir ders alırız, matematiğin tüm kökenini ispatlar, gerekirse teorisini oluştururuz. çok ağır dersler alırız. örneğin einstein, hawking gibi yüksek zeka ve birikimdeki insanları anlamamız beklenir. onları anlamak için de yüksek bir kapasite gerekir. malesef bizim sistemimiz bizi kaynaklık ettiğimiz bilimlerden alt bir seviyeye indirgemiş. yanlış anlaşılmasın ben mühendislik fakültesinde de okudum. fakat diyebilirim ki 1 fizik bölümü bitirmek 10 mühendislik fakültesinde okumaya eşdeğer. o kadar bir teorik ağırlık ve zorluk var fizik bölmünde. fizikçilerin fen edebiyatçıların mühendislikten aşağıda görülmesi daha aşağı seviyeden işlem görmesi kabul edilemez. bu dünyanın her yerinde tam tersidir. ülkemizde farklı bir uygulamanın olması için sağlıklı bir dayanak da yoktur.</p><p></p><p>tüm mesleklerin hak ettiği saygınlığa kavuşması dileğiyle. saygılar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 332095"] [b]derece[/b] ayrıca ekleme yapmalıyım affınıza sığınarak. biz fizikçiler mütevazi insanlarız. atomu parçalarız, nükleer enerjiyi yaratırız, tıbba kaynaklık ederiz, mühendisliğin şu an tüm uygulamaları bizim buluşlarımız. eğer bir hiyerarşik düzen olacaksa en üst de fizik olmalı. çünkü biz bütüm disiplinlerin anasıyız. ana bilimiz kaynak biziz. yine çıkıp böbürlenmeyiz hep geri çekiliriz. başkarına imkan tanırız. birilerinin bizim bu büyüklüğümüzü takdir etmesi bu kadar mı zor? mühendisler lise matematiği görürken biz calculus diye bir ders alırız, matematiğin tüm kökenini ispatlar, gerekirse teorisini oluştururuz. çok ağır dersler alırız. örneğin einstein, hawking gibi yüksek zeka ve birikimdeki insanları anlamamız beklenir. onları anlamak için de yüksek bir kapasite gerekir. malesef bizim sistemimiz bizi kaynaklık ettiğimiz bilimlerden alt bir seviyeye indirgemiş. yanlış anlaşılmasın ben mühendislik fakültesinde de okudum. fakat diyebilirim ki 1 fizik bölümü bitirmek 10 mühendislik fakültesinde okumaya eşdeğer. o kadar bir teorik ağırlık ve zorluk var fizik bölmünde. fizikçilerin fen edebiyatçıların mühendislikten aşağıda görülmesi daha aşağı seviyeden işlem görmesi kabul edilemez. bu dünyanın her yerinde tam tersidir. ülkemizde farklı bir uygulamanın olması için sağlıklı bir dayanak da yoktur. tüm mesleklerin hak ettiği saygınlığa kavuşması dileğiyle. saygılar. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
Kadro Dereceleri