Kadınların Facebook'taki Ürün Sayfalarını Takip Etme Amaçlarının Kullanım ve Doyumlar Yaklaşımı Bağlamında İrdelenmesi

ufuk34

Öğrenci
araştırmanın kapsamı sadece kadınlarla sınırlandırılmayıp, kadın ve erkek cevaplayıcılar arasındaki farklılığı ölçmek daha uygun olurdu gibi geliyor bana. böylece veri toplarken örneklemi de nicelik olarak kısıtlamamış olurdunuz. her durumda kadınların tutumlarını ölçme şansına sahip olacaktınız nasıl olsa.

emre_5553

Öğrenci
Forumda cinsiyetini belirtmek istemeyen arkadaşlar gafil avlanıp da burada anketi doldurduğunu beyan ederse kendini ifşa etmiş olur:)

sidneh

Profesör
Buraya doldurdum yazan herkesin bayan olduğunu nereden bileceğiz? Erkeklerin girmesini engelleyici bir şey yok sanırım ankette.

Mr December

Baş Editör
Buraya doldurdum yazan herkesin bayan olduğunu nereden bileceğiz? Erkeklerin girmesini engelleyici bir şey yok sanırım ankette.

Anketlerin geçerliliği bir bakıma yanıt verenlerle sınırlıdır. İnsanlara güvenip sadece kadın katılımcıların katıldığını varsaymaktan başka yapılacak birşey yok =)

denizm

Öğrenci
Öncelikle desteğiniz ve önerileriniz için teşekkür ederim. Mr. December'in söylediği gibi ben anketin yanıtlanmasını rica ederken, kadın sınırlılığını belirtiyorum, dolayısıyla katılımcının bu önşarta uyduğunu varsayıyorum. Toplumsal cinsiyet meselesine ilişkin bir kısım olsaydı çalışmamda, daha detaylı bir cinsiyet vurgusuna gitmeyi tercih ederek, kadın ve erkek kısıtından da çıkardım.

Cinsiyet ayrımına giderek yalnızca "kadın" deme sebebim, tezimin kuramsal boyutundaki tartışmaların kadınlar üzerine yoğunlaşmasından kaynaklanıyor. Erkekleri de kattığım bir anket olsaydı, kadınlarla ilgili verilere elbet yine ulaşırdım ancak homojen olarak tek ve yalnız amaçlanan kitleyle iletişim kuruyor olmanın uygulama anlamında kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar...