J1 Vize Sorunu

hasaney

Öğrenci
Merhabalar,

Bu sene YLSY bursunu kazandım. Fakat öğrendim ki ABD ye gidecek doktora öğrencileri için MEB J1 vizesini şart koşuyormuş. Bazı kişiler (ABD vatandaşı veya göçmeni) J1 vizesi alamıyorlar. Çünkü zaten J1 den daha üst bir vize sahibisiniz.

Böyle bir konuda ne yapmak gerek acaba?
 

Taner

Öğrenci
Meb YLSY Merkezini ara ve sor, en kesin cevabı o şekilde alırsın... Benim fikrim ise; hiç bir sorun olmaz,J1 en düşük seviyeli vize türlerinden biri ve alınması diğerlerinden çok daha kolay, sen daha üst seviyede bir vizeye sahipsen bence hiç sorun olmayacaktır.
 
Son düzenleme:

hasaney

Öğrenci
Cevaplar için çok sağolun. Yine de isterlerse alırım ama konsolosluk başvuru yapmaya bile izin vermiyormuş. Bir yerde j1 vizesi alınması zorunludur diye ibare gördüm. Kefil işlemleri için de taahhütü imzalarken, bana söylenen vizeyi alacağım şeklinde bir ibare vardı. Meb'de bir müdürle görüştüm, daha önce birisi vardı sorun olmaz dedi ama bürokrasiye güvenemiyor insan. Kefillerimin birisi MEB'de öğretmendi ve "çalışma belgesi için MEB bana üst yazı yazsın" diyen okul müdürleri gördüm :)
 

hasaney

Öğrenci
Kimisi de birini seçmek zorundasın diyor. Halbuki MEB'in yararına bir durumu çünkü okul ücretleri 4te 1e iniyor böyle bir durumda.
 

mdemirst

Öğrenci
Merhaba [MENTION=58124]hasaney[/MENTION],

Ben de benzer bir durumdayim. acaba green card sahipleri meb bursuna basvuru yaptiklarinda J1 olmadigindan sorun cikiyor mu?
 

Turbocu

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar J-1 istendiğine dair yönetmelik yada kılavuzda bir ibare göremedim nerede yazıyor bu gösterebilir misiniz? Okul bana F-1 için evrak düzenliyor ancak ben sponsorumun J-1 vizesini istediğini söyledim, onlar da ozaman ilgili belgeyi gösterin düzeltelim dediler. Şimdi dayanaksız bir istekte bulunupta yalancı konumuna düşmek istemiyorum
 
Üst