İngilizce temeli olan nasıl hazırlanmalı ?

metoneto

Öğrenci
Arkadaşlar yds ye ya da eski adıyla üds ye toplamda 3 kere girdim hiç çalışmadan (2010 üds, 2011 üds, 2016 yds) sırasıyla 60,61.25 ve 57.5 aldım. İngilizce temelim iyidir bu puanları sorulara dahi bakmadan aldım.
Şimdi hedefim 75-80 arası, acaba sizce bu notu alabilir miyim?
Önceki sınavlarda çeviri ve paragraf sorularını çok iyi yaparak aldım eksiğim kelime ve biraz grammar.
Sizce günde en fazla 1 saat çalışarak 75 ~ 80 arası alabilir miyim? Alabilir isem nasıl bir yol izlemeliyim? Yoğun çalıştığım için fazla ders yapma imkanım yok.
 

ahmetb123

Öğrenci
alabilirsin imkansız diye bişey yoktur benimde yds puanım 40-50 arası bişeydi ve istanbul lisan merkezinde gittiğim yds kursu sayesinde 84 aldım kardeş. sanada tavsiye ederim bi ara konuş derim ama bunun yanında diğer kurslarıda araştır tabi :)
 
N

null2

Guest
Reklam gibi olacak ama ilk önceliğiniz sınava yönelik ise size tavsiyem Akındil'in "Reading Words" ve "2000 YDS Sorusu" kaynaklarını alın. Arada yanlış sorular çıkabiliyor ama büyük oranda söylediğiniz gibi paragraf türü dışındaki eksiklerinize yönelik çalışma imkanınız olur.

Grammar konusuna gelince bir klişe olarak; seviyenize uygun olan "English Grammar in Use".

Son olarak da benim yıllardır dönem dönem ara vererek de olsa kullandığım "Elevate" isimli telefon için bir app(https://www.elevateapp.com/) var. Biraz yaratıcılık temelli bir uygulama ama kelime dağarcığınıza inanılmaz katkısı olur, yolda vs. bir 10 dakikanızı ayırarak uygulama içerisindeki günlük hedefinizi tamamlayabilirsiniz.
 

Varuna

Öğrenci
Bence özellikle Yökdilden rahatlıkla alabilirsiniz. Temeliniz olduğunu söylemişsiniz bence hiç tek tek gramerle vakit kaybetmeyin direkt deneme sınavları çözerek halledebilirsiniz bol bol kelime çalışın, okuma yapın, ben Naci Aslankılıç'ı (Naci Hoca) takip ediyorum tüm platformlardan youtube'da dersleri var arada onları dinliyorum şimdi yeni kelime kitabı çıkmış onu satın aldım Level Up Your Reading, kitap çok enteresan ama buradan anlatıp reklam yapıyormuş gibi olmak istemem kendiniz isterseniz bir bakın. Bol şans diliyorum
 
Üst