İngilizce Öğretmenliği - Okutmanlık

vincenzo

Öğrenci
Merhabalar, şu an da ingilizce öğretmenliği programında öğrenciyim. Seneye bir aksilik olmazsa mezun olacağım inşallah.

-Benim yabancı dil yüksek okullarında yahut herhangi bir fakültede okutman olabilmem için yüksek lisans yapmam gerekiyor mu? yahut yüksek lisans yaptığım takdirde başka bir kademeye başvurabilirmiyim (öğretim görevlisi, uzman, vs.) ?

-ALES sınavında sözel mi yoksa ea alanına mı dahiliz?

-Yüksek lisans programları arasında ingiliz dili öğretimi var mı ? (ben sadece dil edebiyat görebildim araştırdığım dilim içerisinde)

Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ediyorum, saygılar sevgiler..
 

drummeromer

Öğrenci
Üniversitelerin açtığı okutman kadroları farklılık göstermekte. Kimisi açtığı kadro için 2,3,5 hatta 10 senelik deneyim ya da yüksek lisans şartı isteyebilir örneğin. Ama yüksek lisans şartı nadiren aranmakta. Hatta bu deneyimlere yükseköğretimde çalışmış olma şartı da koyabiliyorlar bazen.

ALES sınavında sözel bölümden sorumlusun.

Ve evet yüksek lisan programları arasında İngiliz Dili Öğretimi olan kurumlar bulunmakta.
 

masques

Öğrenci
myolarda çalışacaksan minimum 2 yıl tecrübe, fakültede çalışacaksan minimum 10 yıl tecrübe olmalı yada yl bitmiş olmalı. Okul bitince hemen başlanamıyo malesef puanlar 100 100 bile olsa
 

dutxuri

Araştırma Görevlisi
Fakülteler için 10 yıl tecrübe mı? O yuksek derecelı kadrolar için yeniler için öyle bir şey yok..
Ki genelde rektörlüğe bağlı kadro açılır onda da kadro derecesi 6 ve 7 (çok nadir okulda 9 açarlar) olur onlara daha önce hiç kadrolu çalışmamışlar başvurabiliyor.
Ha artık çoğu okul deneyım ıstıyor ki genelde 2-4 arası oluyor o dereceler ıcın. Genelde de yuksekoğretımde 2-3 yıl çalışmış olma şartı konabılıyor zaten kişiyi +1 öne koyan da bu deneyımdır.
Yenı mezunlar ve deneyımsız ıcın de yenı unıv.ler cok acıyor ama arkadasım bılgınız olsun yenı mezunlarda Ales müthiş bir tavanda hepsinin ama hepsinin 90 üstü hatta 95- 96 lar yapan var artık onlarda küsürat oynuyor.
Madem öğrencisin ve şimdiden bunlara bakıyorsun, bence
1. Alesi muhakkak 90 üzeri tut (inşallah)
2. Mezuniyet notun da çok önemli, yine yeni mezunlarda ekseri 80-85 civarı :)
3. Bir yandan okutmanlık basvurularını tabi yap ama bir yandan da herhangi bır üniv.de ücretli de olsa çalışmanı öneririm deneyim için hatta o okulla unıv.le bir bağın da olmuş olur, sonra işinize yarayabilir ;)
tabi bence.
 

drummeromer

Öğrenci
myolarda çalışacaksan minimum 2 yıl tecrübe, fakültede çalışacaksan minimum 10 yıl tecrübe olmalı yada yl bitmiş olmalı. Okul bitince hemen başlanamıyo malesef puanlar 100 100 bile olsa

masques sen Türkiye'den bahsettiğine eminsin değil mi ? :) Eğer konu ile ilgili bilgiye sahip değilsen, lütfen yalan yanlış şeyler paylaşma.
 

Mr December

Baş Editör
Okullar kendi şartlarını belirleme hakkına sahipler.
Türkiye torpil cenneti. Adam oraya 10 yıl çalışmış olmak yazar istediğini alır biz de ağzımız açık bakarız.
 

Instructoid

Öğrenci
Ales ve YDS puanınlarını 90 ve üzerinde tut. Diploma notun da yüksek olsun. Bu iki şartı yerine getirirsen önünde bir tek şahsa özel kadro engeli kalıyor.
 
Üst