Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 372373"><p>Bu sene İst. Üni. bu bölümde kontenjan açmadı, çok ilginç. (<a href="http://www.akademikpersonel.org/anasayfa/yuksek-lisans-mulakatina-nasil-hazirlanirim.html" target="_blank">Yüksek Lisans Mülakatına Nasıl Hazırlanırım? | Akademik Personel 2015-2016</a>) Burada bir arkadaş İstanbul Üni. İngiliz Dili Edebiyatı yüksek lisans mülakatı hakkında şöyle yazmış (geçen senenin mülakatını anlatıyor):</p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Arial'">Lisansınız İngiliz Dili Edebiyatı değilse şansınız yok gibi bir şey. Bu sene alınanların hepsi İngiliz Dili Edebiyatı mezunu. Zaten beş kişi alıyorlardı, bunlardan ikisinin kendi öğrencileri olduğunu biliyorum. Ötekiler de belki İstanbuldandır, herkesi tanımıyorum tabii.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Arial'">Mülakatta ilk soru bölümünüzün ne olduğu (bkz. alınanların bölümleri), sonrası fasa fiso. Öyle Hangi konular üstüne çalışmak istersiniz? gibi sorular sorulmuyor hiç. Odaya girmenizle çıkmanız bir oluyor. Siz İyi geçti ya, alınabilirim, dersiniz, bir bakarsınız ki alınanların mülakat notu 100, ötekilerin notu 0-40 arasında değişiyor. Mülakat notu 5 olan bile oluyor. Bari hiç vermeseymişler. Katıldığımız için mi sadece alıyoruz o 5 puanı mesela? Her sene olduğu gibi bu sene de acayipti mülakatlar.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Arial'">Ha, hiç başvurmayın demek istemiyorum. Bazı insanların dediklerine katılmıyorum çünkü. Piyasa insanların beynini bu hâle getirdi: okusan ne olur, okumasan ne olur, diyorlar. Para/çıkar açısından bakarsak, evet, okumayıp bir an evvel bir devlet dairesine kapağı atmaya uğraşabilirsiniz. Doğru düzgün bir şey yapmadan ömrünüzün sonuna kadar sigortanızın emekliliğinizin olduğununu düşünerek mutlu mesut yaşayabilirsiniz. Kendisini geliştirmek için okumaya çalışanlara bakıp Şu enayilere bak! diye bulunduğunuz tepeden insanları seyredebilir, kötülediğiniz sistemin içinde kendinizi bulabilirsiniz. Daha da kötüsü, bu sisteme kötü bile demeyebilirsiniz zamanla (maazallah!). İşte say say bitmez.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Arial'">Siz yine direnin bence. Gerekirse para biriktirip özel üniversitelere gidin. İyi sayılan üniversite mezunları hep özelde çalışıyor zaten. Devlette de birtakım acayip insanlar Millet boşuna üniversite açmıyor boyuna bu ülkede. Okumak isteyenleri okutamıyor çünkü devlet ve devletin adamları/kadınları.</span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Arial'"></span></span></p><p><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Arial'"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 372373"] Bu sene İst. Üni. bu bölümde kontenjan açmadı, çok ilginç. ([url=http://www.akademikpersonel.org/anasayfa/yuksek-lisans-mulakatina-nasil-hazirlanirim.html]Yüksek Lisans Mülakatına Nasıl Hazırlanırım? | Akademik Personel 2015-2016[/url]) Burada bir arkadaş İstanbul Üni. İngiliz Dili Edebiyatı yüksek lisans mülakatı hakkında şöyle yazmış (geçen senenin mülakatını anlatıyor): [COLOR=#333333][FONT=Arial]Lisansınız İngiliz Dili Edebiyatı değilse şansınız yok gibi bir şey. Bu sene alınanların hepsi İngiliz Dili Edebiyatı mezunu. Zaten beş kişi alıyorlardı, bunlardan ikisinin kendi öğrencileri olduğunu biliyorum. Ötekiler de belki İstanbuldandır, herkesi tanımıyorum tabii.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial]Mülakatta ilk soru bölümünüzün ne olduğu (bkz. alınanların bölümleri), sonrası fasa fiso. Öyle Hangi konular üstüne çalışmak istersiniz? gibi sorular sorulmuyor hiç. Odaya girmenizle çıkmanız bir oluyor. Siz İyi geçti ya, alınabilirim, dersiniz, bir bakarsınız ki alınanların mülakat notu 100, ötekilerin notu 0-40 arasında değişiyor. Mülakat notu 5 olan bile oluyor. Bari hiç vermeseymişler. Katıldığımız için mi sadece alıyoruz o 5 puanı mesela? Her sene olduğu gibi bu sene de acayipti mülakatlar.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial]Ha, hiç başvurmayın demek istemiyorum. Bazı insanların dediklerine katılmıyorum çünkü. Piyasa insanların beynini bu hâle getirdi: okusan ne olur, okumasan ne olur, diyorlar. Para/çıkar açısından bakarsak, evet, okumayıp bir an evvel bir devlet dairesine kapağı atmaya uğraşabilirsiniz. Doğru düzgün bir şey yapmadan ömrünüzün sonuna kadar sigortanızın emekliliğinizin olduğununu düşünerek mutlu mesut yaşayabilirsiniz. Kendisini geliştirmek için okumaya çalışanlara bakıp Şu enayilere bak! diye bulunduğunuz tepeden insanları seyredebilir, kötülediğiniz sistemin içinde kendinizi bulabilirsiniz. Daha da kötüsü, bu sisteme kötü bile demeyebilirsiniz zamanla (maazallah!). İşte say say bitmez.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=Arial]Siz yine direnin bence. Gerekirse para biriktirip özel üniversitelere gidin. İyi sayılan üniversite mezunları hep özelde çalışıyor zaten. Devlette de birtakım acayip insanlar Millet boşuna üniversite açmıyor boyuna bu ülkede. Okumak isteyenleri okutamıyor çünkü devlet ve devletin adamları/kadınları. [/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans?