İkinci Yüksek Lisans Sırasında Askerlik Durumu

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar,
20 Nisan 2016'da değişen YÖK'ün son yönetmeliğine göre eğer tezsiz y. lisans yapıyosanız yeniden tezli bir y. lisansa başladığınızda ikisini de aynı anda yürütebiliyosunuz. Yeni başlayacağınız tezli yüksek lisans sizin askerliğinizi 2 sene daha uzatır. Aynı anda iki tezli veya iki tezsiz y. lisans yapamazsınız. eskisini sildirirseniz teciliniz yenisine göre yeniden başlar.
Artık askerlik tecili; tezsiz için 1,5 yıl, tezli için 2 yıl. son yönetmelik böyle.

Hocam yukarda açıkladığınız durumun tersi geçerli mi yani tezli yüksek lisans yapıyorum tecilim bitti 3 sene doldu ama y lisans bitmedi bu sırada tezliden kayıt sildirmeden yeni bir tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptırsam 1.5 yıl tecil ettirebilir miyim cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

arkeolog_44

Öğrenci
Merhabalar.. 2013 yılında başladığım yüksek lisans tecilim eylül itibariyle sona erdi fakat aday memur olduğum gerekçesiyle STAJ ERTELİ olarak ocak 2017 ye kadar tecil hakkım oldu. Şimdi tecil hakkım aday memurluk sebebiyle olduğu için eski yüksek lisansımdan kayıt sildirmem gerekir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar,
20 Nisan 2016'da değişen YÖK'ün son yönetmeliğine göre eğer tezsiz y. lisans yapıyosanız yeniden tezli bir y. lisansa başladığınızda ikisini de aynı anda yürütebiliyosunuz. Yeni başlayacağınız tezli yüksek lisans sizin askerliğinizi 2 sene daha uzatır. Aynı anda iki tezli veya iki tezsiz y. lisans yapamazsınız. eskisini sildirirseniz teciliniz yenisine göre yeniden başlar.
Artık askerlik tecili; tezsiz için 1,5 yıl, tezli için 2 yıl. son yönetmelik böyle.

Sadece bir noktada hatanız var. Aynı anda 2 tezsize kayıt yaptırılabiliyor. Bende arkadaslarla benzer durumdayım.
2014 eylül tezsize basladım. Derslere gidemedim dönem kayıtlarımı yaptırdım. Eylül 2017 tecil bitişim. Şu anda aynı okulda baska bi bölüme kayıt hakkı kazandım. Edindiğim bilgiler şöyle :
-Öncekini sildirmeden yeni programa kayıt olabiliyorum.
-Yeni bölümden 1.5 yıllın ilave tecili kazanmak için ise eskisini sildirmem gerekiyor
-Bu işlemlerin dönem içinde de yapılabileceği söylendi. Misal nisan ayında eski okuldan kayıt sildirip tecilim öne çekilecek daha sonra yeni bölümün tecil yapması için dilekçe yazacağım. Ve tecil süresi 2018 eylüle uzayacak

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ve diger arkadaslar merhaba bende 2014 eylülden beri iki farklı üniversitenin farklı bölümlerinde tezsiz mastera kaydoldum. kaydım devam etmekte ikisindede. Ancak söyle bi durum var bir tanesine hiç devam etmedim diğerini ise bitirmeye ugrasıyorum. Ve tecilim devam etmedigim üniversite tarafından yapılmıs eylül 2017ye kadar. Ben tecilimin devam ettigim üniversite tarafından yapılmıs olmasını istiyorum. Eger o diger üniversiteyle ilişigimi kesersem tecilimi devam ettigim üniversitede yaptırmaya kalksam ne ara belgelerimi götürmem gerekiyor. Bir diger sorumda ben tezsiz mastera hali hazırda kayıtlı iken bir tezli programa kabul alsam bu yaz tecil sürem uzar mı yazdıgınızdan öyle bir şey anladım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

europeann

Öğrenci
Merhabalar, sizlere şöyle bir sorum olacak, bilen olur da akıl verebilirse harika olur.

Lisans sonrası hemen yüksek lisansa başladım. Yüksek lisanstan önümüzdeki 1 ay içerisinde mezun olacağım. Askerliğim yüksek lisanstan dolayı Ocak 2018'e kadar tecilli. Yurtdışından ikinci bir master programı için burs aldım, önümüzdeki güz dönemi ona başlayacağım. Malum o da 2 sene sürecek ancak askerlik tecilim o süreyi kapsayamıyor. Bu durumda buradaki yüksek lisanstan mezun olur olmaz yurtdışına gitmeden (mesela ağustosta) yüksek lisans sonrası 1 sene tecil hakkımı kullansam askerliğim ocak 2019'a mı tecil olur yoksa ağustos 2019'a mı? diğer sorum yine gitmeden tecil hakkımı kullansam ama bir yandan da Türkiye'de bir doktora programına kayıt olsam, tecilim dolduğunda 1 senelik öğrencisi olduğum doktora öğrenci belgesiyle tecilimi gerçekleştirebilir miyim? eğer mümkünse 1+6 sene tecil ettirebilmiş olacağım çünkü.

A

Akademik Forum

Guest
Askeriyeden kendimiz tecili iptal ettirsek olur mu?Çünkü şu an bir tezsize kayıtlıyken bir tezliye kayıt hakkı kazandım ve pazartesi kayıtlar başlıyor.

0626

Öğrenci
Arkadaşlar benimde askerlik konusunda bir sorunum var ve kesin bir bilgi bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Ocak ayında bir üniversiteye TEZSİZ yüksek lisans öğrencisi olarak kaydoldum.Şimdi ise başka bir üniversiteden TEZLİ yüksek lisans kayıt hakkı kazandım.
Sorum ise şu ; ben askerliğimin yeni kaydolacağım TEZLİ olan okul tarafından tecil edilmesini istiyorum.Yeni kayıt yaptırmadan önce kayıt sildirme-askerlik şubesine bildirme gibi nasıl bir yol izlemeliyim?
Pazartesi günü kayıtlar başlayacak bu yüzden fazla bir zamanım yok eski kaydımı hemen sildirebilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar benimde askerlik konusunda bir sorunum var ve kesin bir bilgi bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Ocak ayında bir üniversiteye TEZSİZ yüksek lisans öğrencisi olarak kaydoldum.Şimdi ise başka bir üniversiteden TEZLİ yüksek lisans kayıt hakkı kazandım.
Sorum ise şu ; ben askerliğimin yeni kaydolacağım TEZLİ olan okul tarafından tecil edilmesini istiyorum.Yeni kayıt yaptırmadan önce kayıt sildirme-askerlik şubesine bildirme gibi nasıl bir yol izlemeliyim?
Pazartesi günü kayıtlar başlayacak bu yüzden fazla bir zamanım yok eski kaydımı hemen sildirebilir miyim?

Aynı durum söz konusu bilen varsa bilgilendirebilir mi ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, sizlere şöyle bir sorum olacak, bilen olur da akıl verebilirse harika olur.

Lisans sonrası hemen yüksek lisansa başladım. Yüksek lisanstan önümüzdeki 1 ay içerisinde mezun olacağım. Askerliğim yüksek lisanstan dolayı Ocak 2018'e kadar tecilli. Yurtdışından ikinci bir master programı için burs aldım, önümüzdeki güz dönemi ona başlayacağım. Malum o da 2 sene sürecek ancak askerlik tecilim o süreyi kapsayamıyor. Bu durumda buradaki yüksek lisanstan mezun olur olmaz yurtdışına gitmeden (mesela ağustosta) yüksek lisans sonrası 1 sene tecil hakkımı kullansam askerliğim ocak 2019'a mı tecil olur yoksa ağustos 2019'a mı? diğer sorum yine gitmeden tecil hakkımı kullansam ama bir yandan da Türkiye'de bir doktora programına kayıt olsam, tecilim dolduğunda 1 senelik öğrencisi olduğum doktora öğrenci belgesiyle tecilimi gerçekleştirebilir miyim? eğer mümkünse 1+6 sene tecil ettirebilmiş olacağım çünkü.

Hocam aynı şekilde benim de sorunum bu. Yüksek lisansım 2 ay içerisinde bitiyor fakat ben de yurt dışından kabul aldım başka bir YÜKSEK lisans için. Anladığım kadarıyla aynı derece olduğu için yurt dışındaki yüksek lisansım kabul olmuyor tecil için. Bunun bir formülü yok mu? Yani şu an hali hazırda devam eden bir tecilim var 2018 ocağa kadar. Şimdi ben yurt dışındaki yüksek lisansa gidip tecil kullanabilmek için buradaki yüksek lisansımın kaydını mı sildirmem gerekiyor? Oraya da başlayıp, konsolosluk aracılığı ile yurt dışı yüksek lisansımı bildirsem tecil olmuyor mu? Sonra buradakini tamamlasam. Çok çıkmazdayım bilen biri yardım edebilirse çok sevinirim.

mem24

Öğrenci
merhaba ben şuan bir ünivde tezsiz y.l kayıtlıyım askerlik tecilik 2018 mart a kadar uzatılmış okul bu dönem bitiyor yani mezun olsam ve mart dönemine kdar başka ünive kayıt yaptırsam askerliğim tecil olur mu?
diğer bir sorum şuan ben başka bir ünivde tezli ye kayıt yapsam ve bu süreç zarfında tezsiz den mezun olsam bu tezli okuduğum üniv askerliğimi erteler mi ?
yardımlarınız için şimdiden çok sağolun.

serdarq

Öğrenci
Nazmi Hocam,

Benim şuan devam eden yüksek lisans kaydını sildirmeden 2. yüksek lisansa kayıtlanıp, daha sonra 1.yüksek lisans kaydımı sildirsem tecili 3 sene daha uzatabiliyor muyum ?