IELTS Sınavı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

undercover

Öğrenci
Merhaba hocalarım, arkadaşlar;

Siteye yeni üye oldum. Konuyu doğru yere açmadıysam kusura bakmayın şimdiden. Ben son sınıf öğrencisiyim. Yds ve önceki kpds-üds sınavlarına yeterli çalışamadığım için ve pratik eksikliğinden dolayı istediğim puana ulaşamadım. Bir an önce ingilizce sınavını istediğim puanla halletmek istiyorum. Girdiğim sınavlar 50-55 arasındaydı. Tekrar yds sınavına hazırlanmayı düşünmediğimden ielts sınavına girmek istiyorum. Ydsnin önümüzdeki dönem içinde nasıl bir değişikliğe uğrayacağı da kesin değil.

Soruma gelecek olursak, forumdan öğrendiğim kadarıyla ve facebook sayfasından öyp için her iki modül (genel-akademik) sınav kabul ediliyormuş. Bugün emin olmak için YÖK ile görüştüm ve son atamalarda kabul edildiğini söyledi. Ben bu kasım sonunda genel modülden sınava girersem ve istediğim puanı alırsam, ileride mesela mayısta değişiklik oldu, sadece akademik modül kabul ediyoruz. Benim genelden aldığım puan kabul edilir mi, yoksa değişiklikten ötürü puanım geçersiz mi sayılır?

İkinci olarak da bu sınav 2 yıl geçerliymiş, doktora da forumdan edindiğim bilgiye göre tekrar sınava girmemiz gerekebilirmiş. Ben bugün YÖK'le görüştüğümde üniversiteye bağlı olduğunu söyledi bu puanın kabul edilip edilmeyeceği. Bu konuda da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Uzun yazdığım için kusura bakmayın nasıl özetleyebilirim diye uğraştım ama olmadı :) şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim, saygılar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst