Geçinebilir miyim? Dönünce nerede çalışacağım?

KonboR

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bazı sorularım olacak cevaplayanlar olursa çok sevinirim.

1. Şuan ben yüksek lisans yapıyorum kendi bölümümde. YLSY ile yurtdisinda kendi bölümümde yada ortak başka bir bölümde yüksek lisans doktoraya başvurabilir miyim?

2. Ben şuan yüksek lisans yapabilmek için çalışıyorum yani durumum iyi değil. Yurtdisinda bize ne kadar burs verilecek? Kalacak yer parası bu verecekleri paraya yani aylık bursa dahil mi? Pasaport vize uçak vs nasıl olacak?

3. Benim için kontenjan açan bakanlıkta mı çalışacağım dönünce yoksa onların gönderdiği üniversitede mi? ( Akademik hayata devam etmek istiyorum bakanlıkta çalışmak değil. O yüzden soruyorum. )

4. 3 ile bağlantılı olarak eğer bakanlıkta çalışacaksam ne kadar süre sonra üniversite kadrosu arayabilirim.

5. Bu süreçte yazın Türkiye'ye dönebilecek miyim?

6. 2 ile bağlantılı olarak. Çalışmak istersek orada, çalışma için iznimiz olacak mı?

Cevap verirseniz çok sevinirim
Teşekkürler
 

convivencia

Öğrenci
Hocam sorularınız neredeyse bütün cevapları klavuzda mevcut. Bir zahmet bir okuyun. Yüksek lisans yapıyor olmanız başvuru için engel teşkil etmiyor. Burs miktarları için google a ylsy burs miktarları yazmanız yeterli. Geçinme konusu ise gidilen ülkeye hatta şehire bağlı olarak değişir. Ama genelde bursiyerler geçinebildiklerinden bahsediyorlar. Pasaport, vize ilk gidiş ve son dönüş biletiniz masrafları karşılanıyor. Yaz tatillerinde 2(3 de olabilir tam hatırlayamadım) ayı geçmeyecek şekilde Türkiye'ye gidebilirsiniz. Çalışma izni gidilen ülkeye bağlı genelde böyle bir hakkınız oluyor. Kurum adına gönderilmişseniz kurumda üni. adına gönderilmişseniz akademide çalışıyorsunuz.
Şimdiden başarılar.
 
Üst