Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Farklı Bölümde Yüksek Lisans Yapmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="symo++" data-source="post: 443768" data-attributes="member: 85461"><p>MERHABA ;</p><p></p><p>matematik mezunları için tc de genellikle şu alanlara başvuru BHP (bilimsel hazırlık) olmadan açıktır.</p><p></p><p>-->> matematik </p><p>-->> matematik öğretmenliği</p><p>-->> ilköğr.mat öğretmenliği (zaten)</p><p>-->> fizik (değişken)</p><p></p><p>BHP uygulanarak başvurusu açık olan yada başvuru kapalı ama nadiren başvuru kabul eden ve kabul durumunda BHP istemini zorunlu kılan alanlar </p><p></p><p>-->> fizik (değişken)</p><p>-->> elektrik elektronik müh. (genelde ağırlıklı olrak sadece vakıf ünileri açar)</p><p>-->> bilgisayar mühendiliği </p><p>-->> biyoistatistik (pek bir şey yapılabileceğini düşünmüyorum yan,i tcde resmi sınırlamaları/engelleri var.</p><p>-->> istatistik (genelde BHP istemez doğru da olmaz ama ..)</p><p>-->> tanımlı olmayan veya aslen pek de alakalı olmayan yada aşağıda yer alan lara nazaran karşılaştırmasız daha kullanışlı sonuçlar vermeyecek bazı alanlar. (iibf gibi) </p><p></p><p>bu son söylediğimi de şundan dolaı söyledim. matematik bir fen alanıdır ve fen alanlarında etkinliği daha yüksek olur. henüz keşfedilmemiş (yeni nesil) ürünler ve bağlantılar olası olup şahsen benim de bu tarz çalışmalarım yer almaktadır ve henüz onaylanmamıştır. ama en etkin olduğu veya olacağını düşündüğüm alanlar elbetteki fen alanlarıdır.ama yinede leonardo davinci "güzel olan hemen herşeyde bir altın oran vardır" diyorsa bu üstada diyeceğimiz yoktur ve doğrudur. ama türkiyede olduğunuzu hatırlatmak isterim.</p><p></p><p>yurtdışında yapabileceğiniz ve genellikle "interdisciplinary" olarak açılan bazı özel alanlar</p><p></p><p>-->> kriptoloji</p><p>-->> tıbbi matematik (biyomatematik felandı sanırm)</p><p>-->> enformatik/bil mühendisliği</p><p>-->> mühendislik (diğer)</p><p>-->> iibf ve BA management programları (yönetim bilişim )</p><p>-->> moleküler biyoloji (en çok dikkat çeken başvurudur)</p><p>-->> matematiksel fizik ve matematiksel modelleme gibi alanlar. </p><p></p><p>tamamı na yakını modern dir ve aslen ağır programlardır.</p><p></p><p><strong>yurtdışında bir programa kabul edilebilmek için genel olarak (sıklıkla) istenen min. yabancı dil puanı TOEFL (ibt) 80 dir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>!!:abd deki okulların bazısı sadece bu sınavı kabul edebilmekte ama bazıları ve avustralya ,canada ,uk , .. bunlarda ielts ,pte , ... bu sınavları da geçerli saymakta.(yalnız değişken sınırlar oluyor anladığım kadarıyla , bazı çok saygın okullar 80 isterken,pekde duyulmayan bir okul 100 toefl puanını bile küçümseyebiliyor galiba. ben new york international university ile görüştüm (emin değilim bu okul olması lazım)ama bir yandan da teaching asisstant olmak istiyorum dedim ve toefl puanı sordum attıkları linkte 60-70 vardı çok ilginç geldi..çok şaşırmıştım.</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="symo++, post: 443768, member: 85461"] MERHABA ; matematik mezunları için tc de genellikle şu alanlara başvuru BHP (bilimsel hazırlık) olmadan açıktır. -->> matematik -->> matematik öğretmenliği -->> ilköğr.mat öğretmenliği (zaten) -->> fizik (değişken) BHP uygulanarak başvurusu açık olan yada başvuru kapalı ama nadiren başvuru kabul eden ve kabul durumunda BHP istemini zorunlu kılan alanlar -->> fizik (değişken) -->> elektrik elektronik müh. (genelde ağırlıklı olrak sadece vakıf ünileri açar) -->> bilgisayar mühendiliği -->> biyoistatistik (pek bir şey yapılabileceğini düşünmüyorum yan,i tcde resmi sınırlamaları/engelleri var. -->> istatistik (genelde BHP istemez doğru da olmaz ama ..) -->> tanımlı olmayan veya aslen pek de alakalı olmayan yada aşağıda yer alan lara nazaran karşılaştırmasız daha kullanışlı sonuçlar vermeyecek bazı alanlar. (iibf gibi) bu son söylediğimi de şundan dolaı söyledim. matematik bir fen alanıdır ve fen alanlarında etkinliği daha yüksek olur. henüz keşfedilmemiş (yeni nesil) ürünler ve bağlantılar olası olup şahsen benim de bu tarz çalışmalarım yer almaktadır ve henüz onaylanmamıştır. ama en etkin olduğu veya olacağını düşündüğüm alanlar elbetteki fen alanlarıdır.ama yinede leonardo davinci "güzel olan hemen herşeyde bir altın oran vardır" diyorsa bu üstada diyeceğimiz yoktur ve doğrudur. ama türkiyede olduğunuzu hatırlatmak isterim. yurtdışında yapabileceğiniz ve genellikle "interdisciplinary" olarak açılan bazı özel alanlar -->> kriptoloji -->> tıbbi matematik (biyomatematik felandı sanırm) -->> enformatik/bil mühendisliği -->> mühendislik (diğer) -->> iibf ve BA management programları (yönetim bilişim ) -->> moleküler biyoloji (en çok dikkat çeken başvurudur) -->> matematiksel fizik ve matematiksel modelleme gibi alanlar. tamamı na yakını modern dir ve aslen ağır programlardır. [B]yurtdışında bir programa kabul edilebilmek için genel olarak (sıklıkla) istenen min. yabancı dil puanı TOEFL (ibt) 80 dir. !!:abd deki okulların bazısı sadece bu sınavı kabul edebilmekte ama bazıları ve avustralya ,canada ,uk , .. bunlarda ielts ,pte , ... bu sınavları da geçerli saymakta.(yalnız değişken sınırlar oluyor anladığım kadarıyla , bazı çok saygın okullar 80 isterken,pekde duyulmayan bir okul 100 toefl puanını bile küçümseyebiliyor galiba. ben new york international university ile görüştüm (emin değilim bu okul olması lazım)ama bir yandan da teaching asisstant olmak istiyorum dedim ve toefl puanı sordum attıkları linkte 60-70 vardı çok ilginç geldi..çok şaşırmıştım. [/B] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Farklı Bölümde Yüksek Lisans Yapmak