Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Farklı alanda akademik kariyer
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="korozifortam" data-source="post: 444578" data-attributes="member: 77187"><p>Karışık bir durum. </p><p>Kağıt üstünde engel değil ama pratikte bölümünüz engel yaratacaktır. Bir kere Turizm çıkışlı olarak Tarih bölümünde yüksek lisans yaparsanız siz Osmanlıca'yı anlamaya çalışırken, Tarih bölümü mezunları Osmanlıcaya tamamen hakim olacaklar ve geriden başlayacaksınız onlara göre. Bu da iki hatta üç kat emek vermenizi gerektirecek. </p><p>Bu benim için problem değil derseniz eğer, Tarih bölümünde araştırma görevlisi olan bir arkadaşım vasıtasıyla çok iyi bildiğim bir durum var. ALES'ten 90'a yakın bir puan ve YDS'den 85 civarı bir puan ile küçücük, minnacık bir üniversiteden kadro alabildi. Yani ALES ve YDS'nizi biraz yükseltmeniz gerekiyor. Hem zaten Tarih bölümü araştırma görevlisi ilanlarında %99 "Tarih bölümü lisans mezunu olmak ve aynı alanda yüksek lisans yapıyor ve ya yapmış olmak" şartlı ilanlar çıkar. Bu da sizin başvurmanızı imkansız hale getirir.</p><p></p><p>Asla yapamazsınız demiyorum ama çok çok zor yapabilmeniz.</p><p></p><p>Umarım arzularınızı yerine getirebilirsiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="korozifortam, post: 444578, member: 77187"] Karışık bir durum. Kağıt üstünde engel değil ama pratikte bölümünüz engel yaratacaktır. Bir kere Turizm çıkışlı olarak Tarih bölümünde yüksek lisans yaparsanız siz Osmanlıca'yı anlamaya çalışırken, Tarih bölümü mezunları Osmanlıcaya tamamen hakim olacaklar ve geriden başlayacaksınız onlara göre. Bu da iki hatta üç kat emek vermenizi gerektirecek. Bu benim için problem değil derseniz eğer, Tarih bölümünde araştırma görevlisi olan bir arkadaşım vasıtasıyla çok iyi bildiğim bir durum var. ALES'ten 90'a yakın bir puan ve YDS'den 85 civarı bir puan ile küçücük, minnacık bir üniversiteden kadro alabildi. Yani ALES ve YDS'nizi biraz yükseltmeniz gerekiyor. Hem zaten Tarih bölümü araştırma görevlisi ilanlarında %99 "Tarih bölümü lisans mezunu olmak ve aynı alanda yüksek lisans yapıyor ve ya yapmış olmak" şartlı ilanlar çıkar. Bu da sizin başvurmanızı imkansız hale getirir. Asla yapamazsınız demiyorum ama çok çok zor yapabilmeniz. Umarım arzularınızı yerine getirebilirsiniz. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Farklı alanda akademik kariyer