Eşiyle birlikte YLSY yapan var mı?

fender4

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

2016'da YLSY'yi kazanmam durumunda, Master + Doktora için İngiltere'ye eşimle birlikte gitmeyi düşünüyorum.

Sizce verilen burs ile İngiltere'de başka bir iş yapmadan geçinebilir miyiz?
Olumlu ve olumsuz düşünceleriniz nelerdir?

Teşekkürler,

ziraat42

Moderator
Arkadaşlar merhaba,

2016'da YLSY'yi kazanmam durumunda, Master + Doktora için İngiltere'ye eşimle birlikte gitmeyi düşünüyorum.

Sizce verilen burs ile İngiltere'de başka bir iş yapmadan geçinebilir miyiz?
Olumlu ve olumsuz düşünceleriniz nelerdir?

Teşekkürler,

Büyük şehirlerde yetmeyebilir örneğin Londra gibi. Onun dışında çok fazla sosyal hayat yaşamazsanız yeter))

A

Akademik Forum

Guest
Genel kanı amerika, ingiltere ve avrupa ülkelerinde metropollerde yaşanılmadığı sürece sosyal hayattan da kısılarak eşlerle yaşanabileceği görüşünde.
Bununla birlikte merak ettiğim eşlerimizin herhangi bir sağlık sigortası, çalışma izni olacak mı? Ya da genel olarak hangi sosyal haklara sahip olacaklar?Ülke olarak almanya düşünüyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Selam arkadaşlar, ben de ingiltere'de okuyacağım. Evlenmeyi de düşünüyorum. Inşallah söylendiği gibi geçinilir. Sonra kâbusa dönmesinden korkuyorum.... Antalya'da yapılan ylsy dil kurultayinda evli bursiyerler için bi çalışmamiz var demişti konuşmacı. Bu konuda bilgisi olan var mı?

sunnyboy

Öğrenci
Selam arkadaşlar, ben de ingiltere'de okuyacağım. Evlenmeyi de düşünüyorum. Inşallah söylendiği gibi geçinilir. Sonra kâbusa dönmesinden korkuyorum.... Antalya'da yapılan ylsy dil kurultayinda evli bursiyerler için bi çalışmamiz var demişti konuşmacı. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Böyle bir çalışma yapıldığını genel müdür Semih Bey'de bilgilendirme toplantısında söylemişti. Muhtemelen kanun değişikliği olarak yapılacaksa hükümetin kurularak meclisin çalışmaya başlamasını bekliyor olabilirler.

zla7an

Öğrenci
Hocam moralinizibozmak istemem ama çooook süreç alir bu islerin duzenlenmesi

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi