Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve Değerlendirme Mülakat sınavı Y.Lisans ( Yazılı ) ??
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="salt" data-source="post: 382975" data-attributes="member: 81550"><p>Hacettepe yazılı sınavına girdim. 3 soru vardı. birinci soruda bir araştırma durumu verilmiş. Bu araştırmadaki bağımsız değişken ve bağımlı değişken sorulmuştu. Yine aynı soruda araştırmaya uygun araştırma soruları hazırlamamız bekleniyordu. İkinci bir soruda bir öğretmenin yaptığı sınav ile ilgili bilgi verilmiş sınavın ve soruların geçerlilik ve güvenirliğini yorumlamamız istenmişti. Üçüncü soru ise memur sınavlarının çoktan seçmeli sorulardan oluşmasının olumlu-olumsuz eleştirisi istenmiş ve alternatif ölçme yöntemi belirtmemiz kısmen çözüm önerisi sunmamız beklenmişti. akademik bilgiden ziyade çok genel bilgi ile yorum gücünü ölçen bir sınav olduğu kanaatindeyim. sözlü sınavda ise ölçme nedir değerlendirme nedir ile başlayıp, değişken nedir türleri nelerdir, sabit nedir, test nedir.. gibi soruların yanı sıra kişisel bilgileri de sordular. nerde çalışıyorsun, öğretmenlikte başarılı mısın gibi.. ben bi ölçme değerlendirme kitabını taradım. yazılı sınavda özenli yazdım ama mülakatta kısa cevaplar verdim. kitap cümleleri ile değil. ölçme durum belirlemedir gibi.. başarılar..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="salt, post: 382975, member: 81550"] Hacettepe yazılı sınavına girdim. 3 soru vardı. birinci soruda bir araştırma durumu verilmiş. Bu araştırmadaki bağımsız değişken ve bağımlı değişken sorulmuştu. Yine aynı soruda araştırmaya uygun araştırma soruları hazırlamamız bekleniyordu. İkinci bir soruda bir öğretmenin yaptığı sınav ile ilgili bilgi verilmiş sınavın ve soruların geçerlilik ve güvenirliğini yorumlamamız istenmişti. Üçüncü soru ise memur sınavlarının çoktan seçmeli sorulardan oluşmasının olumlu-olumsuz eleştirisi istenmiş ve alternatif ölçme yöntemi belirtmemiz kısmen çözüm önerisi sunmamız beklenmişti. akademik bilgiden ziyade çok genel bilgi ile yorum gücünü ölçen bir sınav olduğu kanaatindeyim. sözlü sınavda ise ölçme nedir değerlendirme nedir ile başlayıp, değişken nedir türleri nelerdir, sabit nedir, test nedir.. gibi soruların yanı sıra kişisel bilgileri de sordular. nerde çalışıyorsun, öğretmenlikte başarılı mısın gibi.. ben bi ölçme değerlendirme kitabını taradım. yazılı sınavda özenli yazdım ama mülakatta kısa cevaplar verdim. kitap cümleleri ile değil. ölçme durum belirlemedir gibi.. başarılar.. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ölçme ve Değerlendirme Mülakat sınavı Y.Lisans ( Yazılı ) ??