Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
e-devlet öğrenci belgesi öğrenim süresi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="r2dr" data-source="post: 444872" data-attributes="member: 45843"><p>Hocam yanlış gösterme gibi bir durum yok. Belgede öğrenim süreleri standart olarak yer alıyor. Yüksek lisans için 2 yıl, doktora için 4 yıl yazıyor. Almış olduğunuz uzatma ile yukarıda saydığım öğrencilik haklarınız bitiyor fakat kaydınız silinmiyor. Kısacası ilişiğiniz kesilmiyor ve siz çalışmanızı tamamlamanız halinde yine mezun olabiliyorsunuz.</p><p></p><p>E-devlet ilgili belgeyi öğrencinin bağlı olduğu üniversiteden sağlanan bilgiler doğrultusunda hazırlayarak size sunuyor. Zaten bu ibareyi belgenin üzerinde de görmeniz mümkün. Dolayısıyla üniversiteler yeni yönetmelik doğrultusunda kendi otomasyonlarını yeniden yapılandırdıklarında karşınıza çıkan öğrenci belgesi de bununla uyumlu hale gelecek.</p><p></p><p>50/d kadroları ile ilgili olarak ise azami öğrenim sürelerinin yeniden başlatılmasının bir etkisi yok. Halihazırda bu kadrolarda görev yapmakta olanlar kadro ile ilişiklerinin kesilmemesi için yine eskiden ön görülen süre içerisinde tezlerini tamamlamak zorundalar. Yök bu konu ile ilgili karmaşayı gidermek için zamanında bir duyuru yapmıştı. Yeni yönetmelikle de bu durumun değişeceğini düşünmüyorum. Kısacası yönetmelik değişimi bu arkadaşların sadece öğrenciliklerini kapsıyordu. Akademik kadrolarla ilgili yerine getirmesi gereken yükümlülükler olduğu haliyle duruyordu. </p><p></p><p>Kadrolara sıfırdan başvuracak arkadaşlar içinse bu durum farklılık gösterebilir. Yani bir lisansüstü öğrencisinin yeni yönetmelik doğrultusunda sıfırlanan azami süresi kadroya girdikten sonra da aynı şartlara tabi olabilir. Fakat tam tersi de mümkün. Bu konuda benim bildiğim kesin bir bilgi yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="r2dr, post: 444872, member: 45843"] Hocam yanlış gösterme gibi bir durum yok. Belgede öğrenim süreleri standart olarak yer alıyor. Yüksek lisans için 2 yıl, doktora için 4 yıl yazıyor. Almış olduğunuz uzatma ile yukarıda saydığım öğrencilik haklarınız bitiyor fakat kaydınız silinmiyor. Kısacası ilişiğiniz kesilmiyor ve siz çalışmanızı tamamlamanız halinde yine mezun olabiliyorsunuz. E-devlet ilgili belgeyi öğrencinin bağlı olduğu üniversiteden sağlanan bilgiler doğrultusunda hazırlayarak size sunuyor. Zaten bu ibareyi belgenin üzerinde de görmeniz mümkün. Dolayısıyla üniversiteler yeni yönetmelik doğrultusunda kendi otomasyonlarını yeniden yapılandırdıklarında karşınıza çıkan öğrenci belgesi de bununla uyumlu hale gelecek. 50/d kadroları ile ilgili olarak ise azami öğrenim sürelerinin yeniden başlatılmasının bir etkisi yok. Halihazırda bu kadrolarda görev yapmakta olanlar kadro ile ilişiklerinin kesilmemesi için yine eskiden ön görülen süre içerisinde tezlerini tamamlamak zorundalar. Yök bu konu ile ilgili karmaşayı gidermek için zamanında bir duyuru yapmıştı. Yeni yönetmelikle de bu durumun değişeceğini düşünmüyorum. Kısacası yönetmelik değişimi bu arkadaşların sadece öğrenciliklerini kapsıyordu. Akademik kadrolarla ilgili yerine getirmesi gereken yükümlülükler olduğu haliyle duruyordu. Kadrolara sıfırdan başvuracak arkadaşlar içinse bu durum farklılık gösterebilir. Yani bir lisansüstü öğrencisinin yeni yönetmelik doğrultusunda sıfırlanan azami süresi kadroya girdikten sonra da aynı şartlara tabi olabilir. Fakat tam tersi de mümkün. Bu konuda benim bildiğim kesin bir bilgi yok. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
e-devlet öğrenci belgesi öğrenim süresi