Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
e-devlet öğrenci belgesi öğrenim süresi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="r2dr" data-source="post: 444801" data-attributes="member: 45843"><p>Bildiğim kadarıyla e-devlet uygulaması üzerinden alınan öğrenci belgelerinde süreler 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun Geçici 67. Maddesi uyarınca 2014-2015 güz yarıyılı eğitim-öğretim döneminden itibaren hesaplanıyor.</p><p>Oradaki öğrencilik hakkı ibaresi eğitimini normal süresinde tamamlayamamış öğrencilerin durumunu ifade etmek için bulunuyor. Yani bunlar öğrenci pasosu alamıyor harç ödemek zorunda kalıyorlar ve tecil işlemi yaptıramıyorlar vs. Ben de sizinkine benzer bir durumdayım ve belge sorgulaması yaptığımda öğrencilik hakkımın devam ettiğini görüyorum.</p><p></p><p>Beşinci döneminiz itibarıyla öğrencilik haklarınızın bitmesi söz konusu değildir. Esasında altıncı dönemin sonunda da değildir. Biliyorsunuz 20 Nisan 2016'da çıkarılan yeni yönetmelikle atılma geri geldi. Fakat bu durum eski öğrencileri kapsamadığından, yani bu yönetmeliğin yayımlanmasından önce herhangi bir lisansüstü programda kayıtlı olan öğrenciler için süreler 2016-2017 Güz Yarıyılı'ndan itibaren hesaplanmaya başlanacağından endişe etmenizi gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorum. </p><p></p><p>Özetle okul yönetmeliğinizin ve ilgili e-devlet hizmetinin yeni yönetmeliğe göre düzenlenmesinin ardından herhangi bir sorun kalmayacaktır. Eksik veya yanlışım varsa arkadaşlar düzeltecektir sanıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="r2dr, post: 444801, member: 45843"] Bildiğim kadarıyla e-devlet uygulaması üzerinden alınan öğrenci belgelerinde süreler 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun Geçici 67. Maddesi uyarınca 2014-2015 güz yarıyılı eğitim-öğretim döneminden itibaren hesaplanıyor. Oradaki öğrencilik hakkı ibaresi eğitimini normal süresinde tamamlayamamış öğrencilerin durumunu ifade etmek için bulunuyor. Yani bunlar öğrenci pasosu alamıyor harç ödemek zorunda kalıyorlar ve tecil işlemi yaptıramıyorlar vs. Ben de sizinkine benzer bir durumdayım ve belge sorgulaması yaptığımda öğrencilik hakkımın devam ettiğini görüyorum. Beşinci döneminiz itibarıyla öğrencilik haklarınızın bitmesi söz konusu değildir. Esasında altıncı dönemin sonunda da değildir. Biliyorsunuz 20 Nisan 2016'da çıkarılan yeni yönetmelikle atılma geri geldi. Fakat bu durum eski öğrencileri kapsamadığından, yani bu yönetmeliğin yayımlanmasından önce herhangi bir lisansüstü programda kayıtlı olan öğrenciler için süreler 2016-2017 Güz Yarıyılı'ndan itibaren hesaplanmaya başlanacağından endişe etmenizi gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Özetle okul yönetmeliğinizin ve ilgili e-devlet hizmetinin yeni yönetmeliğe göre düzenlenmesinin ardından herhangi bir sorun kalmayacaktır. Eksik veya yanlışım varsa arkadaşlar düzeltecektir sanıyorum. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
e-devlet öğrenci belgesi öğrenim süresi