Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Doktorali Arastirma gorevlisi ders ucreti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="fedakar" data-source="post: 478373" data-attributes="member: 7700"><p>2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 36. maddesinde, araştırma görevlisi doktorların haftalık asgari ders saati yükümlülüğü hakkında herhangi bir tanımlama yoktur. Yani, ilgili kanun maddesinde haftalık asgari on iki (12) saat olarak bir ifade mevcut değildir. YÖK Yürütme Kurulu'nun kararından önce, araştırma görevlisi doktor olanlar, ilgili kanun maddesine göre ders veremiyordu. Bu konuda, YÖK'ün, ders verecek araştırma görevlisi doktorlar için haftalık asgari ders saati belirlemesi ve bunu da tüm üniversite rektörlüklerine bildirmesi gerekmektedir. Bundan sonra, haftalık asgari ders saati yükünün üzerindeki saatler için ücret verilmesi gerekmektedir.</p><p>Not: Öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve okutmanlar asgari ders yükü karşılığı maaş almaktadır. İlgili kanun maddesine göre, araştırma görevlileri ise doktora eğitimini tamamlasalar bile öğretim yardımcı olarak tanımlanmaktadır ve maaşları ders saati karşılığı değildir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fedakar, post: 478373, member: 7700"] 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 36. maddesinde, araştırma görevlisi doktorların haftalık asgari ders saati yükümlülüğü hakkında herhangi bir tanımlama yoktur. Yani, ilgili kanun maddesinde haftalık asgari on iki (12) saat olarak bir ifade mevcut değildir. YÖK Yürütme Kurulu'nun kararından önce, araştırma görevlisi doktor olanlar, ilgili kanun maddesine göre ders veremiyordu. Bu konuda, YÖK'ün, ders verecek araştırma görevlisi doktorlar için haftalık asgari ders saati belirlemesi ve bunu da tüm üniversite rektörlüklerine bildirmesi gerekmektedir. Bundan sonra, haftalık asgari ders saati yükünün üzerindeki saatler için ücret verilmesi gerekmektedir. Not: Öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve okutmanlar asgari ders yükü karşılığı maaş almaktadır. İlgili kanun maddesine göre, araştırma görevlileri ise doktora eğitimini tamamlasalar bile öğretim yardımcı olarak tanımlanmaktadır ve maaşları ders saati karşılığı değildir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Doktorali Arastirma gorevlisi ders ucreti