Doktorali Arastirma gorevlisi ders ucreti

veyselparlak

Öğrenci
Doktora sonrası arastıma gorevlileri haftalık 12 saate kadar ders verebilir diye bir madde yayınlandı. Peki bu ders karşılığı ücret alinabilek mi ya da diger ogretim uyelerinde olduğu gibi belirli bir ders yükü olacak mı ?
 
Öğretim üyeleri haftada 10, öğretim görevlileri de haftada 12 saatin üzerinde ücret alırlar. Araştırma görevlileri ise 12 saat altında derse girecekler. Dolayısıyla ders ücreti alamazlar.
 
A

Akademik Forum

Guest
Peki gece dersleri için durum nedir sizce? İkinci öğretim, ücretli olduğu için maaş karşılığı kabul edilmiyor öğretim üyelerine. Ar. Gör. Dr.ler için de aynı durumun söz konusu olması gerekmez mi?
 

fedakar

Öğrenci
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 36. maddesinde, araştırma görevlisi doktorların haftalık asgari ders saati yükümlülüğü hakkında herhangi bir tanımlama yoktur. Yani, ilgili kanun maddesinde haftalık asgari on iki (12) saat olarak bir ifade mevcut değildir. YÖK Yürütme Kurulu'nun kararından önce, araştırma görevlisi doktor olanlar, ilgili kanun maddesine göre ders veremiyordu. Bu konuda, YÖK'ün, ders verecek araştırma görevlisi doktorlar için haftalık asgari ders saati belirlemesi ve bunu da tüm üniversite rektörlüklerine bildirmesi gerekmektedir. Bundan sonra, haftalık asgari ders saati yükünün üzerindeki saatler için ücret verilmesi gerekmektedir.
Not: Öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve okutmanlar asgari ders yükü karşılığı maaş almaktadır. İlgili kanun maddesine göre, araştırma görevlileri ise doktora eğitimini tamamlasalar bile öğretim yardımcı olarak tanımlanmaktadır ve maaşları ders saati karşılığı değildir.
 
E

e145813

Guest
Araştırma Görevlisi Doktor

Arkadaşlar acil bir konu için bilginizi almam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Araştırma Görevlisi Doktorlar, yeni yönetmeliklerle beraber Yaz Okulu'nda derse girip, bunun ücretini alabilirler mi? Normal öğretim döneminde derse giriyoruz; peki yazokulunda girip ücret alamaz mıyız?
 

nobhudson

Öğrenci
Araştırma Görevlisi Dr. Ders Verme hakkında

Yüksek öğretim kurulunun 11.05.2017 tarihli toplantısının 29.05.2017 tarihinde dağıtılan yazısında doktorasını tamamlamış araştırma görevlilerinin talepleri halinde ders verebilmesi ve 06.03.2018 tarihli 7100 sayılı kanun 8. Maddesinde aynı durumun tekrar ifade etmesinden bu yana doktorasını yapmış araştırma görevlileri üzerlerine ders verebilmektedir. Doktorasını yapmış araştırma görevlilerinin ders talep etmesi ya da etmemesi durumu da dahil olmak üzere, ders verme ya da vermeme kararının ötesinde 2547 sayılı kanunun madde 33e göre araştırma görevlileri yüksek öğretim kurumlarında yapılan araştırma inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen ilgili diğer görevleri yapan öğretim yardımcılarına gerekçesi ya da başka gerekçelerle araştırma görevlisi Dr.ların derslere ve deneylere öğretim yardımcısı olarak görevlendirildiği durumu karşılaşıldı mı?
 
K

Konukkkkkkk

Guest
Doktoralı araştırma görevlisi kurum dışı ders

Herkese merhaba,
Bildiğiniz gibi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 12.10.2017 tarihli 2017/23-37 ÜYK Kararı'na dayanan 29.05.2017 tarih ve 36696 sayılı yazısı ile Arş Gör Dr’lerin kendi adlarına ders açabilecekleri hükme bağlandı. Ancak, bu statüdeki öğretim elemanlarının bağlı bulundukları kurumun dışında (başka bir fakülte veya üniversitede) ders verip veremeyecekleri hususu, bildiğim kadarıyla, başka bir yönetmelik ya da yazıyla düzenlenmiş değil.
Bu durumda, takdir ve inisiyatif Rektörlükte midir? Böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu? Olduysa nasıl bir karar alındı?
Şimdiden teşekkürler.
 
A

Akademik Forrum

Guest
.

Dr.Arş.Gör. ders yükü:0 yani aslında vereceği her ders ekstra iş yükü, ek ders ve ücret alması gerekir.
 
Üst