Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora Yeterlikte Dil Sınavı Sorunu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="_ege_" data-source="post: 329612" data-attributes="member: 70882"><p>Doktoraya 2008 yılında 4/4/2006 tarihli lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğiyle girdim. ''4/4/2006 tarihli ve 26129 sayılı Resmî Gazete âde yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden önce lisansüstü eğitim ve öğretime başlamış olup, henüz doktora yeterlik sınavına girmemiş öğrencilerin, doktora yeterlik sınavına girebilmesi için ÜDSâden 50/100 puan ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarının birinden buna eşdeğer puanı almış olması gerekir.'' cümlesini sadece doktoraya başlamış olanlar olarak yorumlamışsınız. Lisansüstü Eğitim, Yüksek Lisans, Doktora ve sanat dallarında yapılan Sanatta Yeterlik programlarından oluşuyor. Benim anlamadığım nokta, ''lisansüstü eğitim ve öğretime başlamış olup'' ifadesi yüksek lisansı kapsamıyor mu?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="_ege_, post: 329612, member: 70882"] Doktoraya 2008 yılında 4/4/2006 tarihli lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğiyle girdim. ''4/4/2006 tarihli ve 26129 sayılı Resmî Gazete âde yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden önce lisansüstü eğitim ve öğretime başlamış olup, henüz doktora yeterlik sınavına girmemiş öğrencilerin, doktora yeterlik sınavına girebilmesi için ÜDSâden 50/100 puan ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarının birinden buna eşdeğer puanı almış olması gerekir.'' cümlesini sadece doktoraya başlamış olanlar olarak yorumlamışsınız. Lisansüstü Eğitim, Yüksek Lisans, Doktora ve sanat dallarında yapılan Sanatta Yeterlik programlarından oluşuyor. Benim anlamadığım nokta, ''lisansüstü eğitim ve öğretime başlamış olup'' ifadesi yüksek lisansı kapsamıyor mu? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora Yeterlikte Dil Sınavı Sorunu