Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora Yeterlikte Dil Sınavı Sorunu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="_ege_" data-source="post: 329385" data-attributes="member: 70882"><p>Merhaba forumda yeni üyeyim. Benim iki tane sorum olacaktı. Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde doktora yapıyorum. Ben doktoraya girerken şu şartlar geçerliydi: doktoraya girmek için ÜDS veya eşdeğer sınavlardan 45, doktora yeterliliğe girmek için ise 50 dil puanı istiyorlardı. Bende şu anda 52,5 YDS dil puanımla yeterliliğe girmek istiyorum. Fakat yönetmelik değiştiği için kabul etmiyorlar. Senin içinde yeni yönetmelik geçerli diyorlar. birinci sorum doktoraya girdiğim şartlar sonradan değişirse ben değişen şartlara göre mi devam etmek zorundayım? Örnek veriyorum ben yeni yönetmeliğe göre 55 i aldım ama yönetmelik bir daha değişti ve dili 60 a çıkardılar, bu sefer de yeterliliğe girmek için 60 almak için mi uğraşacağım? Ayrıca yeni yönetmelikte geçici madde olarak şöyle bir ifade koymuşlar aynen yazıyorum:</p><p>İntibak</p><p>Geçici madde 1- (2) 4/4/2006 tarihli ve 26129 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Fırat Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden önce lisansüstü eğitim ve öğretime başlamış olup, henüz doktora yeterlik sınavına girmemiş öğrencilerin, doktora yeterlik sınavına girebilmesi için ÜDSden 50/100 puan ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarının birinden buna eşdeğer puanı almış olması gerekir. </p><p>Bende 2003 te yüksek lisansa başladım. Yani yukarıdaki madde kapsamına giriyorum. Enstitüye bu maddeyi söylediğimde ise bu sadece o tarihten önce doktoraya başlamış olanları ifade ediyor diyor. Lisansüstü Eğitim - Öğretim hem yüksek lisans hem de doktora programını içeriyor dediğim de ise enstitü ısrarla o cümle sadece doktora kısmını kapsıyor diyor kabul etmiyor. </p><p>İkinci sorum geçici maddeyi ben mi, enstitü mü doğru yorumluyor?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="_ege_, post: 329385, member: 70882"] Merhaba forumda yeni üyeyim. Benim iki tane sorum olacaktı. Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde doktora yapıyorum. Ben doktoraya girerken şu şartlar geçerliydi: doktoraya girmek için ÜDS veya eşdeğer sınavlardan 45, doktora yeterliliğe girmek için ise 50 dil puanı istiyorlardı. Bende şu anda 52,5 YDS dil puanımla yeterliliğe girmek istiyorum. Fakat yönetmelik değiştiği için kabul etmiyorlar. Senin içinde yeni yönetmelik geçerli diyorlar. birinci sorum doktoraya girdiğim şartlar sonradan değişirse ben değişen şartlara göre mi devam etmek zorundayım? Örnek veriyorum ben yeni yönetmeliğe göre 55 i aldım ama yönetmelik bir daha değişti ve dili 60 a çıkardılar, bu sefer de yeterliliğe girmek için 60 almak için mi uğraşacağım? Ayrıca yeni yönetmelikte geçici madde olarak şöyle bir ifade koymuşlar aynen yazıyorum: İntibak Geçici madde 1- (2) 4/4/2006 tarihli ve 26129 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Fırat Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden önce lisansüstü eğitim ve öğretime başlamış olup, henüz doktora yeterlik sınavına girmemiş öğrencilerin, doktora yeterlik sınavına girebilmesi için ÜDSden 50/100 puan ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarının birinden buna eşdeğer puanı almış olması gerekir. Bende 2003 te yüksek lisansa başladım. Yani yukarıdaki madde kapsamına giriyorum. Enstitüye bu maddeyi söylediğimde ise bu sadece o tarihten önce doktoraya başlamış olanları ifade ediyor diyor. Lisansüstü Eğitim - Öğretim hem yüksek lisans hem de doktora programını içeriyor dediğim de ise enstitü ısrarla o cümle sadece doktora kısmını kapsıyor diyor kabul etmiyor. İkinci sorum geçici maddeyi ben mi, enstitü mü doğru yorumluyor? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora Yeterlikte Dil Sınavı Sorunu