Merhaba benim bir sorum olacaktı. Ben Marmara Üniversitesi eğitim bilimlerine bağlı bir bölümde doktorayı kazandım. IELTS dil puanına göre girdim. Fakat doktora yeterliliğe kadar dil puanımın geçerliliği bitiyor. Eğitim bilimleri enstitüsü eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğine baktım ve yeterlilik dil sınavıyla ilgili aşağıdaki ibareyi buldum. Buna göre yeterlilikte dil sınavı sorunu karşıma çıkar mı?
NOT: Doktorayı daha yeni kazandım.
İntibak
GEÇİCİ MADDE 1 (1) 3/3/2008 tarihinden önce lisansüstü eğitim ve öğretime başlamış olup, henüz doktora yeterlik sınavlarına girebilmek için ya da sanatta yeterlik çalışmasını sonlandırabilmek için gereken yabancı dil şartını yerine getirememiş olan öğrencilerin, doktora yeterlik sınavına girebilmeleri için ÜDSden 100 üzerinden en az 60 puan, sanatta yeterlik çalışmasını sonuçlandırabilmeleri için en az 55 puan almış olmaları gerekir.
(2) Bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin üçüncü fıkrası, 28 inci maddesinin ikinci fıkrası ve 35 inci maddesinin ikinci fıkrası hükümleri 2011-2012 eğitim-öğretim yılı ve öncesinde kayıt yaptıran öğrencilere uygulanmaz.
(3) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi 6/2/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan öğrenciler hakkında uygulanmaz.
Yürürlük
MADDE 57 (1) Bu Yönetmelik yayımı 02 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 58 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Marmara Üniversitesi Rektörü yürütür.
NOT: Doktorayı daha yeni kazandım.
İntibak
GEÇİCİ MADDE 1 (1) 3/3/2008 tarihinden önce lisansüstü eğitim ve öğretime başlamış olup, henüz doktora yeterlik sınavlarına girebilmek için ya da sanatta yeterlik çalışmasını sonlandırabilmek için gereken yabancı dil şartını yerine getirememiş olan öğrencilerin, doktora yeterlik sınavına girebilmeleri için ÜDSden 100 üzerinden en az 60 puan, sanatta yeterlik çalışmasını sonuçlandırabilmeleri için en az 55 puan almış olmaları gerekir.
(2) Bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin üçüncü fıkrası, 28 inci maddesinin ikinci fıkrası ve 35 inci maddesinin ikinci fıkrası hükümleri 2011-2012 eğitim-öğretim yılı ve öncesinde kayıt yaptıran öğrencilere uygulanmaz.
(3) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi 6/2/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan öğrenciler hakkında uygulanmaz.
Yürürlük
MADDE 57 (1) Bu Yönetmelik yayımı 02 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 58 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Marmara Üniversitesi Rektörü yürütür.