Doktora yaparken araştırma görevlisi olma hk.

manahuna

Öğrenci
Bir vakıf üni. Halkla ilişkiler araltırma görevlisi kadrosuna başvuracağım
Şartlarda halkla ilişkiler lisans mezunu olma var. Benim durumum şu: Temmuz ayında bir devlet üniversitesinde Halkla İlişkiler Ve Tanıtım doktora programı kazandım. Gelecek sene doktora öğrencisiyim anlayacağınız.

1)Kazanırsam tekrardan yüksek lisans düzeyinden mi eğitim alacağım?
2)Kazanırsam doktora eğitimime kadrosuna başvurduğum bölümde mi devam ederim?
3)Ya da devlette doktora eğitimim bittikten sonra vakıfta kadro görevine başlarım?

horozigo

Araştırma Görevlisi
Bir vakıf üni. Halkla ilişkiler araltırma görevlisi kadrosuna başvuracağım
Şartlarda halkla ilişkiler lisans mezunu olma var. Benim durumum şu: Temmuz ayında bir devlet üniversitesinde Halkla İlişkiler Ve Tanıtım doktora programı kazandım. Gelecek sene doktora öğrencisiyim anlayacağınız.

1)Kazanırsam tekrardan yüksek lisans düzeyinden mi eğitim alacağım?
2)Kazanırsam doktora eğitimime kadrosuna başvurduğum bölümde mi devam ederim?
3)Ya da devlette doktora eğitimim bittikten sonra vakıfta kadro görevine başlarım?

1) Kazanırsanız, yaptığınız yüksek lisansı sayıp yeniden yüksek lisans yaptırmayabilirler. Anabilim dalı tutuyorsa yaptırmazlar.

2) Kazanırsanız, yine aynı şekilde okulla görüşüp halledersiniz. Devam etme imkanınız da var. Hocalara bağlı.

3) Doktora için haftanın bazı günleri izin verebilirler, kalan günleri okulda geçirebilirsiniz, direkt kendi bünyelerinde de devam ettirebilirler. Devlette doktora yaptırıp da bittikten sonra vakıf üniversitesinde başlatmazlar.

Vakıf üniversitesi olduğu için her konu okulun anlayışına bağlı. Başarılar dilerim.