mesutsener
Öğrenci
doktora tez dönemine girerken danışmanım bıraktı.Yerine branşımdan danışman atandı.kendi seçme imkanım olmadı.Doktora tez çalışmalarıma başladım.Konu başlık seçimi tez önerisi yeni atanan danışmanımın imzası enstitü onayıyla kabul edildi.Sonrada yeni çıkmış olan uygulamayla ( tez eksikliklerinin giderilmesi daha az hatayla doktora tez savunmaya girilmesi açısından) 6 aylık aralarla 3 tez izleme jürisine (danışman tarafından belirlenen) 3 defa tezim hakkında yazılı ve sözlü rapor verdim. her tez izleme raporum sorunsuz olarak enstitü yönetim kararı ile onay aldı ve tezim danışmanıma sunarak doktora tez savunmamı yapmak istedim.1,5 ay sonra tez jüri üyelerini kendi belirleyerek kendi belirlediği gün ve saatlerde tez savunmamı yaptım.1.sinde eksik jüriden iptal oldu.2.sinde sözlü olarak jüri kararı oy çokluğuyla kabul edilip sınavda da 85 puan alarak başarılı oldum.Jüri kararından farklı olarak düzeltme istenmiş enstitüden de 6 aylık uzatma verilmişti.bu durumlardan dolayı danışmanıma yakındım.Ama bana verdiği savunmada danışmanlığımı ABD başkanlığının atamasıyla (kendisi dekan olur) zorunlu olarak aldığını söylemişti.
Sorum şu
2 sene zorunlu olarak danışmanlık mı yapılır?
2 sene zorunlu olarak tüm tezim ile ilgili tüm evraklara onay mı verilir?
yani kısacası her şey imza altındayken yönlendirmeler talepler yerine gelmişken danışman neden sorumlu değilmiş gibi davranmak ister.
Sorum şu
2 sene zorunlu olarak danışmanlık mı yapılır?
2 sene zorunlu olarak tüm tezim ile ilgili tüm evraklara onay mı verilir?
yani kısacası her şey imza altındayken yönlendirmeler talepler yerine gelmişken danışman neden sorumlu değilmiş gibi davranmak ister.