Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora Mülakatı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 296502"><p>Hocam ben de kısaca şöyle anlatayım. Doktora için millet önceden gidip hocalarla tanısıyor bir bahaneyle. Bir hocayla öyle iyi bir iletişim kurarsanız, şansınız yükselebilir. İkincisi yüksek lisans tezini soracaklar. Kısaca anlatmanızı isterler, arada bilgi isterler. Hava çok sıcak ve mülakata da girecek çok kişi varsa, evde tezinizi en kısa şekilde nasıl tam ve etkili şekilde ifade edeceğinizi kurgulayın. Üçüncüsü bu mülakatta pek kuramsal bilginiz sınanmıyor ama işte bölümden bölüme değişir. Onun yerine doktorada ne konuda çalışmak istediğiniz sorulacak. Çalışmak istediğiniz konuda bilgileriniz sınanacak. Bir de çalışmak istediğiniz konuda çalışan bir hocanın başvurduğunuz bölümde olması çok önemli. Kendi çalıştıkları konuda çalışmak isteyen bir öğrenci olduğunda kaçırmıyorlar. O yüzden cv'lerini iyi okuyun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 296502"] Hocam ben de kısaca şöyle anlatayım. Doktora için millet önceden gidip hocalarla tanısıyor bir bahaneyle. Bir hocayla öyle iyi bir iletişim kurarsanız, şansınız yükselebilir. İkincisi yüksek lisans tezini soracaklar. Kısaca anlatmanızı isterler, arada bilgi isterler. Hava çok sıcak ve mülakata da girecek çok kişi varsa, evde tezinizi en kısa şekilde nasıl tam ve etkili şekilde ifade edeceğinizi kurgulayın. Üçüncüsü bu mülakatta pek kuramsal bilginiz sınanmıyor ama işte bölümden bölüme değişir. Onun yerine doktorada ne konuda çalışmak istediğiniz sorulacak. Çalışmak istediğiniz konuda bilgileriniz sınanacak. Bir de çalışmak istediğiniz konuda çalışan bir hocanın başvurduğunuz bölümde olması çok önemli. Kendi çalıştıkları konuda çalışmak isteyen bir öğrenci olduğunda kaçırmıyorlar. O yüzden cv'lerini iyi okuyun. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora Mülakatı